Kørt ned af motorcykel: Nu udgår Peter Sagan

Peter Sagan er færdig i årets Vuelta

Se Sagans raseriudbrud og andre højdepunkter fra 8. etape her. (Video: AP/SNTV)

Tinkoff-Saxos store stjerne, Peter Sagan, blev lørdag ramt af en motorcykel på 8. etape i Vuelta Espana.

Nu er slovakken udgået af løbet. Det skriver cykelholdet i en pressemeddelelse.

Sagan fik venstre lår flået flået op, og det har medført første- og andengrads-forbrændinger, ligesom han har fået et hårdt slag på sin venstre arm, der har givet blodansamling i musklen.

- Holdets læge har sammen med sportsdirektørerne besluttet, at det ikke kan forsvares at lade Sagan køre videre med de skader, han har pådraget sig, lyder det i pressemeddelelsen.

- Hele Tinkoff-Saxo-holdet er skuffede og vrede over, at Sagans deltagelse i løbet slutter på sådan en måde, lyder det.

- Vuelta a España er et af sæsonens vigtigste løb, og både Sagan og holdet havde høje forventninger, lyder det.

Peter Sagan havde den grønne trøje, da uheldet indtraf, og han har trods alt nået at vinde en enkelt etape i årets løb, men målet var at vinde flere.

Sagan var i første omgang så rasende over at blive påkørt, at han brokkede sig til en bøde på 700 kroner. For Tinkoff-Saxo har Sagans styrt endnu større konsekvenser, og lørdag meddelte de, at de vil gå videre med sagen.

- Tinkoff-Saxo meddeler efter 8. etape af Vuelta a España, at holdet overvejer at tage retslige skridt mod den eller de personer, som var ansvarlige for at køre ind i Peter Sagan med 8,2 kilometer til mål på etapen, skrev Tinkoff-Saxo lørdag i en pressemeddelelse.

Tinkoff-Saxo kæmper nu for etapesejre i bjergene og en god placering i det samlede klassement til polske Rafal Majka.

Tidligere på dagen udgik også lørdagens etapevinder Jasper Stuyven fra Trek-holdet. Han vandt gårsdagens etape med en brækket hånd.

Lørdagens etape medførte allerede i går exit for store navne som Tejay van Garderen og Dan Martin, mens det stadig er Esteban Chaves, der fører samlet 10 sekunder foran Tom Dumoulin.

44 kommentarer
Vis kommentarer