Kokain-dømt rytter: Grinede, da eks-doper ikke ville have mig

Den tidligere Katusha-rytter Luca Paolini har udstået sin dopingkarantæne og indstiller karrieren for i stedet at passe sin bar ved Como-søen

Luca Paolini blev testet positiv for kokain under Tour de France 2015. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Luca Paolini blev testet positiv for kokain under Tour de France 2015. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Efter forgæves at have søgt job i alle kroge af det professsionelle felt har italieneren Luca Paolini efter udstået dopingkarantæne valgt at indstille karrieren. Den 40-årige tidligere Katusha-rytter, som blev fældet for kokain under Tour de France 2015, føler sig fortsat konkurrencedygtig på højeste plan, men ingen har villet give ham en ny chance.

Det gælder også Astana-teamboss Alexander Vinokurov, som ellers sjældent føler sig begrænset af den etik og moral, der er fremherskende i feltet.

- Selv Astana gav mig et nej. Vinokurov sagde til mig, at han ikke kunne tage mig ind på grund af min diskvalifikation. At det kom netop fra ham, fik mig til at smile, siger Paolini til avisen Gazzetta dello Sport ifølge italiensk Eurosport.

Paolini testede positiv efter at have brugt kokain rekreativt flere uger før Tour de France. Hans kontrakt med Katusha blev ophævet, og Paolini erkendte siden, at han havde brugt kokain på et tidspunkt i sit liv, da han var på et absolut nulpunkt rent mentalt.

Han var blevet afhængig af sovemedicin, som menes at blive brugt i vid udstrækning i det professionelle felt, hvor en søvnløs nat kan få alvorlige sportslige – og dermed økonomiske – konsekvenser.

Paolini blev idømt 18 måneders karantæne, mens sagen ingen konsekvenser fik for Katusha. Holdet fyrede den aldrende italiener og overlod ham til sin egen skæbne.

Karantænen udløb i begyndelsen af januar, og nu tager Paolini, som fyldte 40 år i går, altså konsekvensen af den modvilje, han har mødt. Han vil nu bruge tid på sin familie og sin nyåbnede bar ved Como-søen.

Blandt hans største resultater var sejre i Gent-Wevelgem, Omloop Het Nieuwsblad, Brabantse Pijl og etaper i Giro d’Italia og Vuelta a España.

Se også: Dopet italiener får straf for at skjule kokainmisbrug

Se også: Sovemedicin er blevet et problem i cykelfeltet

Hjulene ruller som altid i dansk cykling, som her under årets Danmark Rundt, men i fremtiden bliver det sværere for talenterne at sikre sig professionelle kontrakter, vurderer Ekstra Bladets kommentator Michael Rasmussen. (Foto: Polfoto). Sport og Spil Kyllingen: Derfor var 2015 et sort år

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere