Kold luft mellem Tinkov og superstjernen: Holdskifte på vej?

Dårligt klima mellem Oleg Tinkov og Peter Sagan får rygterne om et holdskifte til at florere

Hvor utilfreds er Sagan på cykelholdet? (Foto: Ernst van Norde)
Hvor utilfreds er Sagan på cykelholdet? (Foto: Ernst van Norde)
Følg Cykling

Det har ikke været Peter Sagans forår.

Han blev købt ind i dyre domme af holdejer Oleg Tinkov. Millioner af rubler blev smidt i nakken på slovakken, som skulle levere store resultater i klassikerne.

Men resultaterne udeblev, hvor det hele tiden var lige ved og næsten for Sagan.

Fuglsang fløj igen - Sagan tog sejren

De manglende resultater og sejre fik en tydeligt irriteret Tinkov til at lange ud efter sin stjerne, og åbent erkendte han, at han ville trække Sagan i sin 4,5 millioner euro om året-løn, hvis russeren kunne finde en lovlig måde at gøre det på.

Klimaet mellem Sagan og Tinkov er bestemt ikke på toppen, og rygter om et hurtigt skifte væk fra holdet, som han ellers underskrev en treårig kontrakt med, er begyndt at florere.

I går lancerede det italienske cykelsite Tuttobici, at det dårlige forhold mellem ejeren og superstjernen har fået Sagan til at søge væk. Bedste bud på en kommende arbejdsgiver skulle være Etixx-QuickStep. For at få råd til Sagan skulle holdet være villig til at sige farvel til Mark Cavendish, der har kontraktudløb i år, men som er ønsket af BMC.

Vild sommer i vente: Stjernenavne på vej til holdskifte

Rygtemøllen er i gang, men Sagans agent skyder exit-rygtet ned.

- Peter en rytter, som der er stor interesse for på markedet, det ved jeg, og det kan jeg kun være glad for. Men én ting er sikkert. Peter har en kontrakt, der udløber i 2017, og vi ønsker så absolut at respektere den aftale, indtil den udløber, siger Lombardi til Tuttobici.

- Ligner han en, der lider ved Schweiz Rundet, der ikke bliver støttet af et hold, som ikke tror på ham? Tro mig, der var mange, som ville have Sagan, men Oleg Tinkov var den hurtigste til at skrive kontrakt med ham. Medmindre de har en god grund, så forlader Peter ikke holdet, lyder det fra Lombardi, som ikke fortæller, hvad den gode grund i så fald skulle være.

Et dårligt forhold til holdejeren, måske...?

Peter Sagan har ikke haft den bedste sæson, men sejrene er dog begyndt at komme. Se hans seneste sejr her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+