Annonce:
Annonce:

Kontroversielt navneskifte rammer ikke Fuglsang

Hovedstaden Astana skifter navn, men cykelholdet Astana agter at hedde Astana året ud

Jakob Fuglsang har kørt for Astana Pro Team siden 2013, og det hedder holdet efter alt at dømme også, når han afslutter sin syvende sæson i de turkise farver. Foto: Claus Bonnerup.
Jakob Fuglsang har kørt for Astana Pro Team siden 2013, og det hedder holdet efter alt at dømme også, når han afslutter sin syvende sæson i de turkise farver. Foto: Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

I en gestus, der ikke kan være videre velovervejet, har Kasakhstan ændret navnet på sin hovedstad til ære for landets store lederfigur, Nursultan Nazarbayev.

Han trak sig uventet fra posten som præsident i tirsdags efter 30 år, og det drev øjeblikkeligt nationen til at omdøbe hovedstaden Astana til Nursultan.

Navneskiftet får dog ikke umiddelbart betydning for cykelholdet Astana, der har danskerne Jakob Fuglsang, Magnus Cort og Jonas Gregaard i truppen.

- Holdet beholder sit navn i 2019 og vil altså fortsat være kendt som Astana Pro Team, lyder det fra teamets pressemand Sven Jonker i en besked til Ekstra Bladet.

Holdet ledes af den kasakhiske superstjerne Alexandr Vinokurov, som er nationalhelt i sit hjemland. Det er ikke mindst i kraft af ham, at cykelholdet i over et årti har været et af de mest velbeslåede hold på cykelsportens højeste niveau.

Annonce:

Vinokurov har kontakter, der rækker ind i magtens inderste cirkler i landet, og han står også på god fod med den nye præsident, Kassym-Jomart Tokayev, som blev indsværget i embedet straks efter Nursultans uventede farvel.

- Vinokurov står i god kontakt med regeringen og den nye præsident, og sker der ændringer, der vedrører holdet, bliver de annonceret senere, skriver Jonker.

Astana Pro Team blev etableret i 2006 på ruinerne af det spanske Liberty-Seguros-hold, som blev splintret i kølvandet på bloddopingefterforskningen 'Operación Puerto'. Vinokurov vandt Vuelta a España for holdet, da det i anden halvdel af sæsonen kørte under navnet Team Astana.

I 2007 blev Vinokurov fældet for bloddoping under Touren, og holdet blev året efter nægtet starttilladelse i Tour de France på grund af den sag.

I 2009 gjorde Lance Armstrong comeback i cykelsporten som holdkammerat med Alberto Contador på Astana-holdet. Det samarbejde faldt ikke godt ud, selv om de begge endte på podiet.

Annonce:

En række dopingsager plettede holdets omdømme, og det vakte opsigt, da Jakob Fulgsang skrev kontrakt med holdet og debuterede i den turkise trikot i 2013.

I denne sæson er holdet indtil nu det mest vindende World Tour-hold.

Officielt: Hovedstad skifter navn

Vil opkalde hovedstad efter præsident

Efter ny toppræstation: Fuglsang holder pause

Scarponis enke inspirerede Fuglsang til smuk sejr

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: