Krisen fortsætter: - Et kæmpe problem

Mandag aften afholder DCU's bestyrelse et møde, hvor de skal diskutere forbundets fremtid

Der er stor splittelse i topledelsen i dansk cykelsport. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Der er stor splittelse i topledelsen i dansk cykelsport. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Krisen kradser i toppen af dansk cykling. Ikke på landevejene, men i hele organisationen bag.

Som Ekstra Bladet lørdag kunne fortælle, risikerer Danmarks Cykle Unions (DCU) formand, Henrik Jess Jensen, at blive væltet af pinden.

Uenigheden blandt topledelsen i DCU kommer i kølvandet på en lang magtkamp, som Ekstra Bladet også tidligere har beskrevet. Her blev Jesper Worre forleden taberen i den kamp, og derfor blev han afsat som løbsdirektør for Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt.

Dyb krise i toppen af dansk cykling

Det har siden delt DCU's bestyrelse i to lejre. På den ene side står Henrik Jess Jensen med opbakning fra de to bestyrelsesmedlemmer Jakob Knudsen og Palle Larsen. På den anden side befinder Bo Helhage sig med Jens Panum Have og Lars Kaspersen. Men her stopper magtkampen langt fra.

For DCU's øverste organ, repræsentantskabet, er ligeledes opdelt i forskellige lejre. Værre endnu er det dog, at repræsentantskabet ingenting får at vide af forbundet, når der træffes afgørende beslutninger i organisationen. Det fortæller Ole Reersted Egeblad, der sidder i repræsentantskabet, til Ekstra Bladet.

- Det har desværre udviklet sig til, at organisationen (DCU, red) er sindssygt lukket. Der er ingen kommunikation. Alt bliver klaret på tomandshånd, og der er ingen som helst dialog overhovedet.

- Magten bliver koncentreret omkring meget få hænder, og det skæmmer hele udviklingen. Der er ingen transparens i, hvad der foregår, og der sker ikke rigtigt nogen nytænkning, siger Ole Reersted Egeblad.

Artiklen fortsætter under billedet....

Henrik Jess Jensen er i øjeblikket formand for DCU, men måske kan han snart være fortid på posten. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Henrik Jess Jensen er i øjeblikket formand for DCU, men måske kan han snart være fortid på posten. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Et kæmpe problem
Den langtrukne magtkamp i DCU er ifølge Ole Reersted Egeblad et kæmpe problem. Faktisk fortæller han, at repræsentantskabet på intet tidspunkt blev orienteret om, at PostNord Danmark Rundt ville blive aflyst.

- Nu sidder jeg jo i repræsentantskabet, og vi får intet at vide om noget som helst. Vi har ikke hørt noget om aflysningen af PostNord Danmark Rundt, og vi har ikke hørt noget om afskedigelsen af Worre, og vi har ikke hørt noget om problemerne i hovedbestyrelsen. Så vi hører ingenting.

- Det er et kæmpe problem, for det gør jo, at man ikke inddrager hele organisationen. Man samler magten på hold. Det nærmer sig jo magtfuldkommenhed, siger han.

I sidste ende kan det ende med at få store konsekvenser for nogle af de øverste i toppen af dansk cykling. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger overvejer flere personer med vigtige poster i dansk cykelsport nemlig at trække sig helt ud af sporten.

Mandag aften afholder DCU's bestyrelse et møde, hvor Henrik Jess Jensen i værste tilfælde kan blive væltet af pinden som formand.

Derfor var rødt kort i orden

Slutspillet på plads i lyntempo

DM flytter til Fyn

Prominent kvartet får tre år mere på fransk cykelhold

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind