Dansk cykelsport er havnet i en ledelseskrise, efter at Danmarks Cykle Union (DCU) mandag valgte at fyre direktør Per Henrik Brask, der kun fik et år på posten.
Det er blot en måned siden, at sportschef Lars Bonde forlod unionen, og dermed står DCU lige nu uden sportslig- og administrativ ledelse.
Men det kommer til at vare måneder, inden der er en ny leder på plads i forbundet, der kæmper en daglig kamp mod en kuldsejlet økonomi.
- Målet er, at vi vil have en ny struktur klar efter nytår. Om det lige bliver i januar eller februar, kan jeg ikke garantere, siger DCU's formand, Henrik Jess Jensen.
Efter flere år med elendige regnskaber måtte DCU sidste år låne tre millioner kroner af fælleskassen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).
Gælden kan vokse yderligere, hvis man gør brug af tilsagnet om et lån på en ekstra million, som skal effektueres inden nytår.
Derfor er DCU reelt sat under administration af DIF, der skal sørge for, at den såkaldte genopretningsplan bliver fulgt.
I idrætsforbundet erkender man, at ledelsessituationen i DCU lader noget tilbage at ønske.
- Det er ikke nogen optimal situation, siger DIF's direktør, Morten Mølholm.
- Fyringen af direktøren er et personaleanliggende i DCU, og det kommer vi ikke til at blande os i. Men vi blander os i, at de både skal have styr på omkostningerne og begynde at betale lånet tilbage, påpeger han.
Mens der altså er tomt på direktionsgangen i cykelunionen, er bestyrelsen i gang med at udarbejde en ny ledelsesstruktur.
Resultatet bliver efter alt at dømme, at man afskaffer opdelingen i en sportslig- og en administrativ leder, og at den kommende frontfigur får et ansvar for begge dele.
- Det er en af de ting, der diskuteres lige nu. Det er i den retning, vi vil gå, siger Henrik Jess Jensen.
Der bliver derfor næppe ansat en ny sportschef, men til gengæld bliver det et krav til den nye direktør, at han har kompetencer indenfor elitesport.
Samtidig vil de enkelte landstrænere formentlig få mere at skulle have sagt.
- Konturerne er, at vi dirigerer mere viden og ansvar over til landstrænerne, siger Henrik Jess Jensen.
Det kriseramte forbund bliver kigget over skulderen af både Team Danmark og DIF, og efter de senere års gennemtræk på direktørposten er det afgørende, at man rammer rigtigt i næste ansættelse.
- Vi diskuterer med DCU, hvilken profil der skal ansættes, og det kommer vi til at hjælpe med, siger DIF-direktør Morten Mølholm.
Dansk mester kræver Jesper Worre tilbage
Afsløring: Turbulent tid kulminerer - Cykelunion fyrer direktøren