Kristoff sprinter sig til sejr i Flandern Rundt

Den norske sprinter Alexander Kristoff tog fusen på forhåndsfavoritterne, da han efter et imponerende løb overspurtede Niki Terpstra og vandt

Alexander Kristoff var først over stregen i Flandern Rundt. (Foto: All Over Press)
Alexander Kristoff var først over stregen i Flandern Rundt. (Foto: All Over Press)

Den norske Katusha-sprinter Alexander Kristoff vandt søndag karrierens måske flotteste sejr, da han i finalen i Flandern Rundt uden problemer afviste sin følgesvend Niki Terpstra (Etixx-QuickStep) på de sidste meter.

Det var Kristoffs anden sejr i en monumental klassiker efter gevinsten i Milano-Sanremo sidste år - og Norges første gevinst i det udmattende brostensløb.

Det var på alle måder en helt fortjent sejr. Kristoff trak selv det meste af læsset på de sidste 25 km, hvor en træt Terpstra flere gange forgæves forsøgte at sætte ham.

Bagfra forsøgte Greg van Avermaet (BMC) og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) at lukke hullet, men de kom aldrig tættere på end 15 sekunder på de 264 km, hvor 19 af de såkaldte hellingen (stejle bakker) skulle forceres.

Se også: To ryttere kørt ned i Flandern Rundt

Fra starten af dagen var der et par udbrudsforsøg, og danske Lars Bak var en del af det blivende udbrud, der som dagen skred frem blev gradvist reduceret. Til sidst sad den danske Lotto-Soudal-rytter alene tilbage med AG2R-rytteren Damien Gaudin, men de to blev inhaleret ved første passage af den voldsomt stejle Paterberg.

Først derefter kunne cykelløbet med 50 km til mål reelt begynde.

Et stærkt reduceret hovedfelt på ca. 50 ryttere skulle afgøre tingene imellem sig, men Astanas Alexey Lutsenko ville hellere tage turen solo.

Det fik et par af de store favoritter til at røre på sig på den fjerdesidste stigning, Taaienberg, hvor feltet på ny blev halveret.

Se også: Nordmand tog historisk triumf

Efter endnu en hellingen, Kruisberg, gik der taktik i den. Ingen ville tage initiativ, og så strøg Niki Terpstra og Alexander Kristoff af sted.

Mod mål var det rent forfølgelsesløb, men den dynamiske duo i front holdt stand.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere