Kun en Tour-dansker hos Tinkoff-Saxo

Tinkoff-Saxo udtager Michael Valgren til Tour de France, det bliver hans Tour-debut. Dermed er der tre danskere med i år, Lars Bak og Jakob Fuglsang er også med

Michael Valgren skal køre Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Valgren skal køre Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)

De danske tv-seere skal være vakse foran tv-skærmene, hvis de skal få øje på de rød-hvide islæt i 2015-udgaven af Tour de France, der skydes i gang i hollandske Utrecht lørdag.

Kun tre danskere har nemlig tiltvunget sig adgang til det fornemme felt i verdens største cykelløb.

Hos Astana har Jakob Fuglsang længe været sikret billetten ligesom Lars Bak hos Lotto-Berisol.

Chris Froome satser på at være stærkest, når det går opad. (Foto: PA) Cykling Froome får bjergstærkt hold med til Tour de France

Til gengæld har der været lidt spænding om, hvor mange danske ryttere, der fandt nåde hos den sportslige ledelse hos Tinkoff-Saxo, der er på russiske hænder efter Bjarne Riis' velbeskrevne exit.

Og svaret var en mand i form af Michael Valgren.

Han er med på den meget stærke startliste, som udover holdets absolutte stjerne Alberto Contador består af Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati, Matteo Tosatto og så Valgren som rosinen i pølseenden.

- Det er ret tydeligt, at vores hovedmål er at vinde Tour'en med Alberto. Vi har vores fulde opmærksomhed rettet mod at trække i den gule trøje i Paris, og vi er helt på det rene med, at det bliver en enorm udfordring mod mange stærke rivaler, lyder det fra sportsdirektør Steven de Jongh.

Jakob Fuglsang er blandt Nibalis hjælperyttere de næste tre ugers tid i Frankrig. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Fuglsang med på frygtindgydende Tour-hold

- Derudover vil vi støtte Peter Sagan i forsøget på at vinde etaper, når det er muligt. Det afhænger af situationen på den enkelte etape, siger de Jongh og fortsætter:

- Når man ser på listen over rytterne på vores hold, så tror jeg, at vi stiller med et meget stærkt og alsidigt hold. Det sidste er vigtigt, fordi Tour'en stiller os foran mange forskellige udfordringer. Alberto er vores kaptajn og Rafal Majka hans vigtigste støtte i de høje bjerge, mens Kreuziger, Rogers og Basso tilbyder erfaring og stærk støtte i de øvrige bjerge. Så har vi en masse hestekræfter i Bennati, Tosatto og Valgren til de flade etaper. De kan også hjælpe Peter i jagten på etapesejre, lyder karakteristikken af de ni ryttere på det russiske hold.

  (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Jakob Fuglsang: Det var et lotteri

(Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Jakob Fuglsang: Det var et lotteri De fire danske kontinentalhold får alle plads i feltet. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Ekstra dansk hold med i Post Danmark Rundt

33 kommentarer
Vis kommentarer