Kvindelig cykelrytter i chok over forbund i sexismesag

Den Britiske Cykelunion frafalder flere anklager mod eksdirektør, som rytteren beskylder for sexisme

Jessica Varnish kan ikke forstå, at Den Britiske Cykelunion ikke skrider hårdere ind over for den tidligere tekniske direktør Shane Sutton. Foto: All Over Press
Jessica Varnish kan ikke forstå, at Den Britiske Cykelunion ikke skrider hårdere ind over for den tidligere tekniske direktør Shane Sutton. Foto: All Over Press
Følg Cykling

Den tidligere professionelle cykelrytter Jessica Varnish er chokeret over Den Britiske Cykelunion.

I foråret anklagede hun unionens forhenværende tekniske direktør, Shane Sutton, for sexisme mod kvindelige cykelryttere.

Unionen meddelte i oktober, at Varnish fik medhold i beskyldningerne mod den 59-årige australier, men nu viser et lækket dokument ifølge BBC, at unionen frafalder samtlige anklager mod Sutton.

- Jeg er chokeret og oprørt over de seneste nyheder og har bedt min sagfører om at anke den interne undersøgelseskomités afgørelse.

- Det er hjerteskærende at finde ud af, at jeg ikke har fået medhold i størstedelen af anklagen, når jeg har stillet substantiel bevismateriale til rådighed, der støtter op om beskyldningerne.

- Jeg ved, hvad der blev sagt, og jeg ved, at jeg har sagt sandheden, siger Varnish ifølge AFP og kræver at se begrundelsen.

I det lækkede dokument fremgår det, at det eneste, den tidligere OL-banecykelrytter har fået medhold i, er, at direktøren muligvis har brugt ordet 'kællinger'.

Resten af sagens otte anklagepunkter er ifølge BBC frafaldet.

Her blev Sutton anklaget for at bruge diskriminerende sprog og for at fordele udstyr ulige mellem mandlige og kvindelige ryttere.

Sutton har afvist alle anklager, men trak sig fra sin post i april. Han er uafhængigt af sagen også blevet anklaget for blandt andet at have kaldt paraolympiske cykelryttere for 'krøblinger'.

I sidste måned sagde han, at han ville anke unionens afgørelse.

Varnish kvalificerede sig ikke til OL og røg af banelandsholdet i april. Efterfølgende kom hun med beskyldningerne.

Britisk cykelsport beskyldt for indgroet sexisme

Tidligere Sky-træner suspenderet for sexisme

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind