Kwiatkowski sejrer i italiensk cykelklassiker

Peter Sagan stak af på Poggio, men Michal Kwiatkowski sejrede i forårsklassikeren Milano-Sanremo lørdag

Den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski  åbnede foråret med maner. Foto: All Over Press.
Den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski åbnede foråret med maner. Foto: All Over Press.

Den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski (Sky) kunne lørdag juble, da han var først over målstregen i cykelløbet Milano-Sanremo.

'Forårsbebuderen' skyder traditionelt klassikersæsonen i gang, og er det første af fem monumenter i foråret umiddelbart efter etapeløbene Paris-Nice og Tirreno-Adriatico.

Se også: Kyllingen efter ny Team Sky-afsløring: 'Der kommer mere'

Rytterne skulle ud på hele 291 kilometer fra Milano og ned mod Middelhavet med udsigt til en mulig spurtafgørelse i Sanremo med afsæt på stigningerne Cipressa og Poggio mod slutningen.

Her var Kwiatkowski hurtigste mand efter over syv timer i sadlen, da polakken besejrede Peter Sagan (Bora) og Julian Alaphilippe (Quick-Step) i en hidsig spurt, efter at Sagan var kørt væk lige før nedkørslen på Poggio-stigningen.

Feltet med øvrige favoritter kom i mål fem sekunder efter de tre forreste, og her sad Magnus Cort (Orica-Scott) og sluttede som nummer 11.

Med danske øjne var der på forhånd størst forhåbninger til løbsdebutanten Cort, der fik vist sig flot frem.

Ud over Cort var også danskerne Matti Breschel og Michael Valgren fra Astana med, ligesom Michael Mørkøv (Katusha), Lars Bak (Lotto-Soudal) og Søren Kragh Andersen (Sunweb) stillede op.

Et udbrud med ti ryttere var vanen tro afsted og havde opbygget et forspring på tre minutter med 103 kilometer igen.

Det lange løb indledes med over 100 kilometers fladt terræn, der kalder på udbrud, men som også oftest kontrolleres af et ubekymret felt.

Forspringet var nede på et minut og 24 sekunder med 48 kilometer tilbage at træde. Alexis Gougeard (AG2R) forsøgte at køre væk fra feltet på Capo Berta-stigningen, men uden held.

Tempoet var nu højt 26 kilometer før mål inde på Cipressa-stigningen, hvor Søren Kragh Andersen var fremme i Sunwebs forsøg på at splitte feltet.

Senere tog holdkammeraten Tom Dumoulin over, og også Magnus Cort sad godt med på den næstsidste stigning.

Det samme gjorde Peter Sagan inden nedkørslen hen mod Poggio-stigningen på 3,7 kilometer. Selv om den er kort, er den hård i opskruet tempo med 280 kilometer i benene.

Quick-Step med Gaviria var i front inden Poggio, hvor holdkammeraten Tom Boonen sled, og Tom Dumoulin forsøgte igen at bane vejen for Sunwebs Michael Matthews.

Med syv kilometer til mål angreb Sagan så voldsomt lige før nedkørslen, og Julian Alaphilippe (Quick-Step) og Michal Kwiatkowski (Sky) kunne følge Sagans tråd.

Se også: Breschel jagter usandsynlig drøm i storløb

Se også: To danske ryttere får plads i sidste øjeblik

Se også: Ny triumf for Nairo Quintana

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen