Annonce:
Annonce:

Kyllingen begriber det ikke: Tourstjerne igen på afveje

Spanieren Mikel Landa har kørt i skyggen af Chris Froome på Sky og risikerer næste år at spilde sit talent på at være hjælperytter for Nairo Quintana på Movistar, mener Michael  Rasmussen

Michael Rasmussen vurderer Mikel Landas næste sæson i Ekstra Bladets tv-studie.
Annonce:
Følg Cykling

Mikel Landa har alt, hvad der skal til for at vinde Tour de France – måske lige bortset fra evnen til at vælge det rigtige hold. Denne bitre erkendelse synes selv Landa at have gjort sig med skiftet fra det britiske storhold Sky til det spanske ditto, Movistar.

I et interview med den spanske avis Mundo Deportivo konstaterer Landa, at han kunne have ønsket sig en bedre velkomst på Movistar end den, holdets Tour-kaptajn Nairo Quintana har givet ham. Colombianeren slog entydigt fast tirsdag i avisen El Pais, at det er ham, der er chefen.

- Jeg er lederen af holdet, og jeg er leder i Touren, sagde Quintana og tildelte både veteranen Alejandro Valverde og nyindkøbet Landa roller som hans hjælperyttere.

Dette noget unuancerede syn på hierarkiet på Movistar synes at være kommet bag på Landa, som i Mundo Deportivo konstaterer, at ’jeg kommer til hans hus, og så vidt, jeg kan se, bryder han sig ikke om det’.

Annonce:

Mikel Landa har vist sig som en yderst kompetent etapeløbsrytter, som trods sin rolle som hjælperytter har kørt sig på podiet i Giro d’Italia i 2015, da han var hjælperytter for Fabio Aru på Astana, og i år kun missede podiet med ét sekund, da han hjalp Froome til sin fjerde Tour-sejr.

Mikel Landa sendes af sted på enkeltstarten i Marseille i årets Tour de France, hvor han sluttede på en samlet fjerdeplads. Foto: AP.
Mikel Landa sendes af sted på enkeltstarten i Marseille i årets Tour de France, hvor han sluttede på en samlet fjerdeplads. Foto: AP.
 

- Landa ville være selvskrevet som kaptajn på snart sagt ethvert andet hold end Sky og Movistar, så spørgsmålet er, om han har truffet de rigtige valg de senere år, siger Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen.

- I mine øjne skulle han have valgt at vende tilbage til Astana. Det havde været det rigtige valg. Netop nu, da Aru er væk, har Astana brug for en rytter af hans kaliber, og der var han blevet enerådig kaptajn med et stærkt hold i ryggen.

- Landa var den måske bedste bjergrytter i Touren i år og helt sikkert den bedste i Giroen, men han vælger altså at køre for et hold, der i Quintana har en rytter med to Grand Tour-sejre og to andenpladser i Touren.

- Det betyder, at han virkelig skal bevise sit værd, hvis han vil være andet end i bedste fald delt kaptajn på Movistar, siger Michael Rasmussen.

Annonce:

Rasmussen udelukker ikke, at Landa selv i konkurrence med Quintana få opfyldt sine ambitioner på Movistar. Det er blot afgørende, at de to ikke går i vejen for hinanden.

- Landa ser ud til at blive hjælperytter igen, men i sidste ende er det altid benene, der tæller. Movistar har før haft succes med at have flere kort at spille ud, siger Rasmussen.

- Valverde kan blive nøglen til succes, idet han med sin erfaring og sit overblik kan sikre, at folk samarbejder. Han kan være garant for, at der er en voksen til stede, så det hele ikke ender i anarki.

- Han er i stand til at se ud over sine egne ambitioner og vil være manden, der kan træffe de vigtige afgørelser til holdets bedste, siger Michael Rasmussen.

Knuser konkurrenterne med mega-budget: Så vildt er det

Skifter til rival: Froome mister vigtig hjælper

Favoritten floppede stort: 'Han blev jo kørt ind af nummer 172'

Kyllingen: Her er mine Tour-favoritter

Giro d’Italia: Med mafiaen og Mussolini på bagsmækken

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: