Annonce:
Annonce:

Kyllingen: Drop dog korstoget mod Riis

Den hårde kritik af Bjarne Riis’ comeback til dansk cykelsport er et forfejlet, mener Michael Rasmussen, der ser Riis’ comeback som en gave til fremtidens talentudvikling

Kyllingen er træt af korstoget mod Riis. Foto: Ernst van Norde
Kyllingen er træt af korstoget mod Riis. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Cykling

Torsdag gjorde Bjarne Riis comeback som teamejer med både et kontinentalhold og et kvindehold, som efter alt at dømme allerede fra næste sæson kører på World Tour-niveau.

Men Bjarne Riis' tilbagevenden til dansk cykelsport får ingen varm modtagelse af Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) administrerende direktør, Morten Mølholm.

Han retter hård kritik af Riis, som i DIF’s øjne fortsat er plettet af sin dopingfortid.

- Vi er dybt skeptiske over, at Bjarne Riis’ har med dansk cykelsport at gøre, sagde Morten Mølholm til TV 2 efter pressemødet torsdag.

Direktørens skepsis bunder i DIF-rapporten ’Doping i dansk cykelsport’, som stemplede Riis som utroværdig og ansvarlig for alvorligt ledelsessvigt i sin tid som holdejer.

Annonce:

Kritikken er imidlertid helt forfejlet, mener Ekstra Bladets cykelkommentator og tidligere Riis-rytter, Michael Rasmussen. Han er ved at være godt træt af idrætsforbundets konstante hetz mod en mand, der på ny forsøger at udvikle dansk cykelsport.

- Jeg synes, det er gået hen og blevet til et tosset korstog imod Bjarne Riis. For helt oprigtigt tror jeg på, at han vil det bedste for dansk cykling, siger Michael Rasmussen.

- Det projekt, han har gang i nu, ligger fjernt fra den verden, han selv var en del af, da han var aktiv, og han kan sagtens være blevet klogere gennem årene.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Rasmussen mener, at Mølholms kritik er forfejlet i en tid, hvor dansk cykling rent organisatorisk ligger i ruiner, og hvor DIF har måttet låne Danmarks Cykle Union (DCU) millioner af kroner for overhovedet at holde unionen kørende.

- Det sejler rundt i DCU på andet eller tredje år nu, siger Rasmussen og påpeger, at de danske juniorryttere og endog den danske mester i enkeltstart måtte punge ud af egen lomme for at komme med til VM i Qatar.

Annonce:

- Når der nu rent faktisk er nogle med ret dybe lommer, som har lyst til at lægge deres midler i dansk cykelsport, burde man værdsætte det, siger Rasmussen med tanke på ikke bare Riis, men også hans ven og forretningspartner, milliardæren Lars Seier Christensen.

Riis-Seier tilbyder ikke kun en stærk økonomisk rygrad, men også en uvurderlig erfaring i at drive et cykelhold på højeste niveau, mener Rasmussen.

Kritikken af Riis er intet mindre end hyklerisk, mener den tidligere toprytter, for Mølholm er ikke faret ud med kritik, når unge danske talenter har skrevet kontrakt med hold, der ledes af folk med lige så mange lig i lasten som Bjarne Riis.

- Der er formentlig ikke et eneste hold på det højeste niveau, som kan se sig fri for at have lig i lasten. Når Riis skal kritiseres ved enhver lejlighed, bør DIF reagere, hver gang en rytter skriver under med et storhold, men det er langt fra tilfældet, siger Michael Rasmussen.

Hård kritik af Riis' comeback

Bjarne Riis er tilbage som holdejer i cykling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: