Annonce:
Annonce:

Kyllingen efter kæmpe skandale: Ualmindelig tåbeligt!

Michael Rasmussen håber, at UCI har lært af sin fejl, efter man tirsdag har frikendt Peter Sagan for skyld i det omdiskuterede styrt på 4. etape af Tour de France

Kæmpe presseopbud ved Peter Sagans pressemøde
Annonce:
Følg Cykling

Peter Sagan blev tirsdag renset for alle beskyldninger om at være skyld i det meget omdiskuterede styrt under sommerens Tour de France på 4. etape til Vittel.

Ved det kontroversielle styrt røg blandt andre den britiske stjerne Mark Cavendish i asfalten, brækkede kravebenet og måtte derfor tage hjem fra Touren. Styrtet kostede dengang Peter Sagan først en deklassering og siden en udelukkelse af Tour de France.

Tirsdagens beslutning om at benåde Peter Sagan viser med al tydelighed, hvor ualmindelig tåbeligt den internationale cykelunion, UCI, agerede i sommer, da løbskommissærerne kylede verdensmesteren ud af det franske etapeløb.

Sådan lyder det fra Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, der allerede kort efter løbsjuryens beslutning harcelerede mod udelukkelsen af Sagan.

Annonce:

- Som jeg allerede sagde under Tour de France, så var det ualmindeligt tåbeligt af UCI at diskvalificere Peter Sagan, fordi det billedmateriale, der allerede forelå dengang, med al tydelighed viste, at han ikke gjorde noget galt, siger Michael Rasmussen

- Det kan Sagan eller resten af cykelverdenen dog ikke bruge til særlig meget her et halvt år senere, lyder det fra eksperten..

Raser over udelukkelsen: 'Fuldstændig latterlig beslutning'

Under sommerens Tour de France forsøgte Sagans Bora-mandskab at appellere kendelsen og bad om at få en udsættelse. Den Internationale Sportsdomstol CAS afviste blankt at vurdere sagen.

Peter Sagan og Bora har dog lige siden fastholdt, at verdensmesteren intet gjorde galt, og nu har UCI og CAS altså meldt ud, at 'alle parter er enige om, at styrtet var uheldigt og uforsætligt, og UCI-kommissærerne tog deres beslutning baseret på deres dømmekraft og omstændighederne'.

Læs mere om sagens drejning her:

Superstjerne blev kylet ud af Touren: Nu tager skandalen kæmpe drejning

Annonce:

Peter Sagan udtaler tirsdag, at han er glad for nu at være renset, og verdensmesteren vil fokusere på fremtiden, ligesom han er tilfreds med, at UCI har besluttet at indføre en såkaldt ‘Support Commissaire’ med specielle videokompetencer, der skal hjælpe med at vurdere lignende situationer i fremtiden.

Men ifølge Michael Rasmussen kommer det ikke til at gøre den store forskel med en Support Commissaire. Det eneste positive ved kovendingen er, at UCI har fået et rap over nallerne.

- Vilkårene med tv-materiale har allerede været der for løbsjuryen. Man valgte bare at se bort fra muligheden under Tour de France og i stedet trykke på den røde eksplosions-knap omgående. Det gav da helt sikkert et fattigere cykelløb, at Peter Sagan blev taget ud, men det er der ingen grund til at ærgre sig mere over.

- Det eneste positive ved denne sag er, at UCI forhåbentlig har lært lektien og nu indser, at man ikke både kan være den dømmende og udøvende kraft, siger Michael Rasmussen.

Læs mange flere nyheder om cykling herunder:

Dansk top-sprinter har brækket kravebenet igen

Angivet af ekskæresten - fik fire års dopingkarantæne

Annonce:

Cykel-stjerne kørte i døden: Nu skal han æres på hjemmebane

Froome går efter historisk bedrift

Otte ryttere taget for doping i samme løb

Nye billeder støtter Sagan: Holdet kæmper mod diskvalifikation

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: