Kyllingen: Farvel til det 'danske' hold

Med Bjarne Riis' exit fra Tinkoff-Saxo, vil de danske ryttere på holdet formentlig kigge sig om efter noget andet, og så stopper den rød-hvide opbakning til det 'danske' hold formentlig også, vurderer Ekstra Bladets cykelkommentator, Michael Rasmussen

Bjarne Riis har altid haft mange danske ryttere på sit hold. Som her Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv. Men det kan være en saga blot, nu da Riis er hældt ud af Tinkoff-Saxo. (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis har altid haft mange danske ryttere på sit hold. Som her Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv. Men det kan være en saga blot, nu da Riis er hældt ud af Tinkoff-Saxo. (Foto: Claus Bonnerup)

At Bjarne Riis søndag officielt blev fortid hos Tinkoff-Saxo kom måske ikke som den store overraskelse for den cykelsportsinteresserede.

Ekstra Bladets cykelkommentator, Michael Rasmussen, forudså allerede søndag bruddet, så han er på ingen måder overrasket.

- Nej, det er jeg ikke.

- Det er to store egoer, der er ramlet sammen og to forskellige filosofier.

- Der er sikkert mange forskellige ting, der skiller dem ad - og kun pengene, der har samlet dem, siger Michael Rasmussen.

Se også: Tinkoff-Saxo-ansatte har fået mundkurv på

Den tidligere toprytter frygter, at Riis' exit også kommer til at betyde, at det er ved at være godnat med den danske opbakning til det ’så godt som danske’ hold.

- Det bliver spændende at se, hvad der sker.

- Jeg tror bestemt, at der er danske ryttere, der allerede nu er begyndt at tænke på 2016-sæsonen.

- Og jeg tror også, at når året er omme, så er det tidligere danske, siden dansk-russiske, siden russisk-danske hold gået hen og blevet udpræget russisk.

Se også: Når du har talt pengene Riis, så fortæl alt

Hundeslagsmålet mellem den danske eks-manager og holdejer Oleg Tinkov kommer formentlig ikke til at koste Riis ridser i lakken, hvis han skulle få lyst til på et tidspunkt at vende tilbage til cykelsporten, vurderer Michael Rasmussen, der ser Tinkov som den imagemæssige taber i sagen.

- Som udgangspunkt er Tinkov ikke en, der tiltrække sig meget sympati.

- Og man kan mene om Bjarne Riis, hvad man vil, men han har altid været god for sit cykelhold og skabt resultater. Så han skal nok få noget at lave, hvis han ønsker det.

 

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere