Kyllingen: Hvem vil købe en Rolls-Royce med dybe ridser?

Team Sky-boss David Brailsford vil måske forsøge at drive sit cykelhold videre uden Sky, men det bliver højst sandsynligt aldrig igen et hold i den økonomiske superliga

Team Skyer det absolutte flagskib i cykelsporten med et budget, der kunne holde både to og tre mere skrabede World Tour-hold kørende. Nu er det formentlig snart slut med så store armbevægelser. Foto: AP.
Team Skyer det absolutte flagskib i cykelsporten med et budget, der kunne holde både to og tre mere skrabede World Tour-hold kørende. Nu er det formentlig snart slut med så store armbevægelser. Foto: AP.

Ethvert sponsorat når et mætningspunkt, hvor der ikke kan hives mere ud af det, så i det lys er det ikke underligt, at Sky efter ti år og to milliarder kroner har fået nok. Det overraskende er, at det kommer netop nu, og det må også være kommet bag på holdets ubestridte leder, David Brailsford, som i dette efterår har indgået rytterkontrakter, som strækker sig langt ud over 2019.

Det store spørgsmål er nu, om Brailsford igen evner at finde en så ødsel sponsor, som Sky med den cykelglade James Murdoch ved roret har været. Jeg føler mig ret overbevist om, at det bliver et betydeligt mere skrabet team, Brailsford tørner ud med i 2020, hvis det overhovedet lykkes ham at finde en sponsor.

Team Skys budget menes næste år – altså i holdets sidste sæson – at nærme sig 40 millioner engelske pund, cirka 330 millioner kroner. Man kunne drive to pænt store World Tour-hold for de samme penge, så det er virkelig en kæmpe, Brailsford er på jagt efter. Dem er der ikke mange af i sportens verden generelt.

Hvem vil købe en Rolls-Royce med dybe ridser i lakken, når man kan få to luksuriøse firehjulstrækkere til samme pris? Det er det dilemma, Brailsford står over for. Team Sky blev kaldt renere end rent og hvidere end hvidt, da holdet blev lukket ind i feltet i 2010, men det renommé er for længst sat over styr.

Sky begyndte at poste millioner og atter millioner i holdet, da det var pletfrit, men de seneste år har skandalesager om et betydeligt medicinforbrug klæbet sig til holdet, og så er det en ganske anden sag at finde en sponsor.

En anden tung og grå sky, der skimtes i horisonten, er den ventede offentlige afhøring i den britiske sundhedsstyrelse af den tidlige Team Sky-læge Richard Freeman, hvis virke på holdet og i det britiske cykleforbund er genstand for stor mystik og kritik.

Han er en kedelig ubekendt for en mulig ny sponsor, for ingen aner, hvad han ved, og hvad han vil fortælle, hvis han ikke igen slipper af sted med at melde sig for syg til at blive afhørt.

Alt i alt er det sandsynligt, at 2019 bliver det sidste år med et superteam som Team Sky i feltet, og det kan meget vel blive det sidste med Brailsford som teammanager på World Tour-niveau.

Se også: Storhold skal på sponsorjagt: - Sandsynligheden er lig nul

Se også: Skyhold forventer fremtidsafklaring inden Touren

Se også: Revser Bjarne Riis' luftkastel: Der sker jo ingenting

Se også: Cykel-boss udsætter kamp mod farlig medicin

Se også: Nyt tiltag latterliggøres på sociale medier: Dansk cykel-kok er rasende

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere