Annonce:
Annonce:

Kyllingen i konflikt med TV2-ekspert: 'Fjols'

Michael Rasmussen langer ud efter TV2's cykel-ekspert Henrik Jul Hansen, efter en udtalelse i en radioudsendelse. Rasmussen mener, at eksperten fejlinformerer. Henrik Jul Hansen beklager

Michael Rasmussen langer ud efter TV2's cykelekspert Henrik Jul Hansen. Foto: Polfoto/Claus Bonnerup.
Michael Rasmussen langer ud efter TV2's cykelekspert Henrik Jul Hansen. Foto: Polfoto/Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

- Fjols!

Sådan skriver en af Danmarks største cykelryttere gennem tiden, tidligere Tour de France-rytter og Ekstra Bladets cykelkommentator, Michael Rasmussen, om TV2's cykel-ekspert Henrik Jul Hansen i et indlæg på Facebook.

Ordkrigen brød ud, efter TV2-eksperten i en podcast siger, at Michael Rasmussens doping-historie skiller sig ud fra Jan Ullrichs doping-fortælling. Hør podcasten her.

I en podcast om, at Tour'en er vendt tilbage til tysk jord, forklarer Henrik Jul Hansen, hvordan den tidligere cykelstjerne Jan Ullrich, som indrømmede dopingbrug i 2013, har måttet tage et stort fald efter indrømmelsen. Der bliver i podcasten spurgt til, om det ikke minder om det, som Michael Rasmussen oplevede, efter han også indrømmede brug af doping i 2013.

Annonce:

- Dér vil jeg sige, der er en meget, meget stor forskel. Altså Telekom-historien og Jan Ullrich-historien var tilhørende en epoke, hvor det var reglen og ikke undtagelsen, at man dopede sig. Det omvendte er tilfældet i Michael Rasmussens tilfælde, går jeg næsten ud fra. Hans sag er så langt senere i historien, at det kan godt være, at det er retfærdigt, at han tager det skrald, sagde Henrik Jul Larsen om de to tidligere cykelrytteres oplevelser med brug af doping.

Og der mener Michael Rasmussen altså, at cykelkæden er hoppet af for eksperten.

- Fjols!, skriver han om cykeleksperten i et længere opslag på Facebook.

Ekstra Bladet har talt med Rasmussen, der uddyber, at Jan Ullrich og han var professionelle ryttere på samme tid, og derfor mener han, at Henrik Jul Hansens udtalelser forkerte.

- Problemet er jo, at han fejlinformerer folk. Der er jo ikke tale om to forskellige epoker. Der findes jo tusindvis af billeder af Jan Ullrich og mig på det samme billede. Jeg kan ikke forstå, hvorfor Henrik Jul ikke bare siger 'jeg kan ikke lide dig', i stedet for at begynde at kaste sig ud i en forklaring om, at Jan Ullrich og jeg har kørt i to forskellige epoker. Altså, det er et år i mellem os. Han er ført i 1973, jeg er født i 1974, og vi har været professionelle i mere eller mindre et helt årti på samme tidspunkt, siger Rasmussen.

Annonce:

Jan Ullrich var aktiv cykelrytter i årene 1995-2006, mens Michael Rasmussen var aktiv fra 1998 til 2010. Michael Rasmussen blev i 2007 smidt ud af sit hold, Rabobank, på grund af doping-mistanke. Det var året, hvor han rent faktisk førte Touren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Michael Rasmussen, i bjergtrøjen, og Jan Ullrich til Tour de France i 2005. Foto: AP/Allesandro Trovati.
Michael Rasmussen, i bjergtrøjen, og Jan Ullrich til Tour de France i 2005. Foto: AP/Allesandro Trovati.
 

Rasmussen uddyber over for Ekstra Bladet, at han altså derfor opfatter det som et personligt angreb, hvorfor han også skriver som han gør i sit Facebook-opslag.

- Jeg kan jo kun tolke det som et personligt angreb, når man som i det her tilfælde ignorerer fakta. Jan Ullrichs hold, Telekom, som Henrik Jul refererer til, eksisterede på nøjagtig samme tidspunkt som Rabobank, som var det hold, jeg kørte for, og Jan Ullrichs Tour de France-karriere sluttede umiddelbart før 2006, og min sluttede i 2007. Så at påstå, at det er tale om to forskellige epoker, det vil være en fejl.

- Du vælger jo at omtale ham som et fjols. Hvorfor kalder ud ham det?

- Jeg synes, han er et fjols, når han siger sådan, siger den tidligere cykelrytter og fastslår, at han da hellere vil have, at Henrik Jul Hansen blot sagde til ham, at han ikke kunne lide ham.

Annonce:

Henrik Jul Hansen: Jeg kan godt lide Michael Rasmussen
Ekstra Bladet har talt med cykeleksperten fra TV2 og forholdt ham Michael Rasmussens indlæg.

Henrik Jul Hansen har fungeret som cykelekspert hos TV2 i en lang årrække. Foto: Polfoto/Jens Panduro.
Henrik Jul Hansen har fungeret som cykelekspert hos TV2 i en lang årrække. Foto: Polfoto/Jens Panduro.
 

Han mener dog stadig, at Jan Ullrich og Michael Rasmussens historier er forskellige.

- Det er rigtigt, at de to perioder måske overlapper hinanden, men jeg mener, at der fra 2006 og med 'Operacion Puerto' blev sat så stor fokus på doping og anti-doping-arbejde, at det krævede en større selvstændig indsats fra ryttere, der ville dope sig, end det var tidligere. Og den kategori falder Michael Rasmussen ind under, forklarer Henrik Jul Hansen til Ekstra Bladet.

- Michael Rasmussen stoppede i 2007 efter Touren, og Jan Ullrich stoppede i 2006. De kørte på samme tidspunkt i næsten et helt årti? Kan man tale om to forskellige epoker så, eller hvad tænker du om det?

- Det tænker jeg sådan set ikke på. Michael Rasmussen har fået sin straf og har lavet et prisværdigt arbejde med at rydde op efter sig selv og andre. Altså jeg hænger ikke Michael Rasmussen ud. Det kan jeg ikke se.

Annonce:

- Den podcast handlede om Tyskland. Den handler om, hvorfor Jan Ullrich ikke bliver inviteret (til Tour de France-festlighederne i Düsseldorf, red.). Han har intet som helst med det at gøre, vi snakkede om, siger Henrik Jul Hansen.

- Men det, der så bliver sagt, er, at det er to forskellige situationer og forskellige epoker, og det er det, Rasmussen anfægter?

- Jamen, så siger jeg da gerne nej. Det er ikke to forskellige perioder. Det har han da fuldstændig ret i. De overlapper da hinanden. På den måde vil jeg da gerne give ham ret. Men udgangspunktet er Ullrich, og det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke har sendt en sviner af sted mod Michael Rasmussen. Det har jeg ingen grund til. Jeg kan godt lide ham, og det tror jeg egentligt godt, han ved.

- Altså, det er jo ikke nogen doktorafhandling, når man refererer til det i sådan en podcast, hvis Michael Rasmussen personligt har følt sig stødt af det, så beklager jeg. Længere er den ikke, siger eksperten.

Michael Rasmussen undrer sig over ny stil: Ikke et ord om doping, tak!

Vraget Tour-rytter viser skræmmende billede

Annonce:

Tour-stjernes værste skræk bekræftet: Knæskallen er flækket

Her er de største danske Tour-ryttere gennem tiderne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: