Annonce:
Annonce:

Kyllingen imponeret over Fuglsang: Sådan påvirker det hans Tour

Michael Rasmussen er imponeret over den danske Astana-rytter flotte sejr i dag, hvor han satte Tour-favoritterne til vægs

I den samlede stilling overtager Richie Porte førertrøjen - her ses han komme ind som nummer ét på fjerde étape Foto: SNTV
Annonce:
Følg Cykling

Jakob Fuglsang vandt fredag en af sine største sejre nogensinde, da han efter en hæsblæsende afslutning trådte til sikrede sig sejren på 6. etape af Criterium du Dauphiné.

Og det er ikke i et hvilket som helst løb, danskeren nu kan fejre en triumf.

- Dauphiné er et virkelig stort løb. Det er et af de løb, der ligger under de tre store(Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España). Det er den allersidste forberedelse, hvor de allerbedste ryttere møder op for at fin pudse formen, og rigtig mange af dem, der møder op her, de er meget, meget tæt på topformen, siger cykelekspert Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Armene røg i vejret, da Fuglsang fejrede dagens triumf Foto: PAPON BERNARD
Armene røg i vejret, da Fuglsang fejrede dagens triumf Foto: PAPON BERNARD

Annonce:

Men i forhold til det Tour de France, der venter lige rundt om hjørnet, så får dagens sejr næppe nogen indflydelse på, hvem der kommer til at køre som holdkaptajn, selvom Astana står med et luksus problem og to velkørende ryttere i Jakob Fuglsang og Fabio Aru.

- Det kommer til at være Aru. Når det gælder, så kører han simpelthen fra Jakob, og han var ret beset også den stærkeste mand, da det gik opad bakke i dag, siger Ekstra Bladets cykelekspert skråsikkert.

Jakob Fuglsang bør, hvis man spørger Rasmussen, i stedet fokusere på noget helt andet, når han til juli drager til Frankrig.

- Han skal droppe at køre for et klassement, der i bedste fald vil ende med en placering mellem femte og tiende pladsen. Det har han prøvet – han mangler til gengæld en etape sejr i Touren, og det ville pynte gevaldigt på hans allerede flotte cv, lyder det fra Rasmussen.

Der var fart på, det jagten på sejren blev sat ind Foto: PAPON BERNARD
Der var fart på, det jagten på sejren blev sat ind Foto: PAPON BERNARD

Dagens løb startede for alvor få kilometer fra toppen, hvor Jakob Fuglsang så sit snit og kørte af sted, men han blev efterladt med Richie Porte (BMC) og Chris Froome (Sky), da hans italienske holdkammerat Fabio Aru stak af.

Annonce:

Løbet blev afgjort på en nedkørsel, hvor Froome kørte til. Aru blev hentet, og de fire ryttere var samlet, da de nærmede sig målstregen.

- Jakob gjorde det rigtigt smart. Imens de helt store favoritter sad og kiggede på hinanden, stak han af sted, fik et 30 sekunders forspring og fik sig lige klemt med ind over bakken sammen med de forreste. Det formede sig så ideelt for Jakob, som det kunne, og så fik han oven i købet en hold kammerat med i finalen - Det var virkelig en flot præstation, afslutter Michael Rasmussen.

Der måtte målfoto til, men så forsvandt tvivlen også. Danske Jakob Fuglsang havde de stærkeste ben i spurten, og fik sin største sejr siden OL-triumfen sidste år.

Jakob Fuglsang tog en af sine største sejre nogensinde i dag Foto: Luis Angel Gomez
Jakob Fuglsang tog en af sine største sejre nogensinde i dag Foto: Luis Angel Gomez

To gange tidligere er der danskere, der har vundet en etape i Criterium du Dauphiné. Det var Chris Anker Sørensen og Michael Rasmussen, og begge gange var det, som Jakob Fuglsang, den 6. etape.

Danskeren slog alle stjernerne og tog en af karrierens få etape sejre: Fuglsang i kæmpe triumf: Slår alle de store i Frankrig

Annonce:

Læs et eksklusivt interview med Riis om at skabe verdens bedste cykelhold og bruddet med Tinkov: Riis i eksklusivt interview: Sandheden om bruddet med Tinkov

Talløse dukkerter i de 20 år, der er gået siden Tour-sejren i 1996, har ikke taget modet fra Bjarne Riis: Riis 20 år efter sejren: Pengene, netværket og fremtiden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: