Kyllingen: Jeg kørte langt hurtigere end Froome

Ville Michael Rasmussen anno 2007 kunne konkurrere med Chris Froome anno 2015? Det korte svar er 'ja', svarer Kyllingen

Michael Rasmussen leverede som sædvanlig nogle bemærkelsesværdige svar, da han tirsdag chattede med Ekstra Bladets læsere om årets Tour de France og om cykelløb i almindelighed.

Blandt spørgsmålene kom blandt andre det interessante: Ville du være i stand til at konkurrere med en Froome på det uhyggelige niveau han kører på lige nu, hvis man vel at mærke kigger på dine Tour-form fra 2007?

- Det korte svar er 'ja'. Contador og jeg kørte op ad Plateau de Beille godt og vel et minut og tyve sekunder hurtigere end Froome og de øvrige favoritter på en væsentlig hårdere kørt etape. Ganske vidst i tørvejr ... svarede Kyllingen.

48884099.jpg
Helt præcist kørte Contador og Rasmussen et minut og 23 sekunder hurtigere end Froome op ad den klassiske stigning i Pyrenæerne, som var afslutningen på 14. etape af Tour de France i 2007. Se listen over de 50 hurtigste tider på Plateau de Beille under artiklen.

Se ekspertens regnestykke: Derfor er Froome ikke dopet

Før Plateau-de-Beille, der over 16 km stiger med gennemsnitligt 7,9 procent, var 2007-feltet kørt over en anden stigning uden for kategori, Port de Pailhères, en 17 km lang stigning med 7,2 procent i snit.

Alberto Contador vandt etapen, men Rasmussen kom ind i samme tid som spanieren og bevarede dermed sit forspring i den samlede stilling på 2.23 ned til Contador

Som de fleste ved, blev Michael Rasmussen få dage senere trukket ud af løbet af sit hold, Rabobank, på grund af hans brud på de såkaldte whereabouts-regler. Det efter, at den danske bjergrytter havde vundet etapen til Col d'Aubisque i ensom majestæt. Det skete blot fire dage før, at Rasmussen kunne være trillet ind i Paris iført den gule førertrøje. Han førte efter 16. etape med 3.10 minutter ned til Contador.

At Kyllingen ikke er glemt, fik vi syn for i torsdags, da han for første gang siden 2007 besøgte Touren.

Kyllingen er ankommet: Totalt medie-kaos i Tour de France

Med til historien hører selvfølgelig, at Rasmussen i 2013 indrømmede, at han i perioden 1998 til 2010 havde taget en lang række forskellige dopingpræparater, heriblandt epo, væksthormon og testosteron.

Kyllingen er ikke i tvivl om, at der stadig er dopede ryttere i Tour de France.

- Der findes stadig masser af præstationsfremmende medikamenter, der ikke er sporbare. Jeg tror, at det kræver en vis naivitet at forestille sig, at der ikke er nogen ryttere, som benytter dem, skrev Rasmussen i svar til en af læserne.

48917361.jpg
At dette års Tour de France skulle være en afgjort affære med Chris Froome som vinderen, blev i øvrigt afvist af Michael Rasmussen.

- Jeg tror godt, at der kan være muligheder for at åbne løbet på et par af de store Alpe-etaper, hvor rytterne kører mange bjerge tæt komprimeret. Et par af Froomes hjælpere begynder at se mærket ud, og kan han isoleres, vil der mulighed for at ryste. Så Touren er bestemt ikke afgjort endnu.

Kyllingen: Spyt nu ud, Frank

- Jeg tror ikke, at vi har set det sidste til Quintana og Valverde, som jeg anser for at være de eneste reelle udfordrere. Allerede på morgendagens etape til Praloup byder nedkørslen fra Col de Allos på mulighed for angreb, mener Kyllingen.

Se Rasmussens mange svar på læsernes spørgsmål i linket herunder:

.

86 kommentarer
Vis kommentarer