Kyllingen jubler efter dansker-show: - Et helt forrygende løb

Michael Valgren cyklede sit livs løb, da han slog alle de store i endagsklassikeren Amstel Gold Race. Ekstra Bladets cykelsports-kommentator Michael Rasmussen mener, at det er med til at redde hele sæsonen

Michael Valgren slog alle de store ved Amstel Gold Race. Foto: All Over Press
Michael Valgren slog alle de store ved Amstel Gold Race. Foto: All Over Press
Følg Cykling

Michael Valgren angreb med få kilometer tilbage ved Amstel Gold Race, da han sad i en stærk gruppe med blandt andet holdkammerat Jakob Fuglsang.

Her fik han Roman Kreuziger med, og selvom Enrico Gasparotto prøvede at presse Valgren, var danskeren den bedste i trioen, da det gjaldt til sidst.

Astana-rytterens sejr ved Amstel Gold Race er den første danske sejr siden 1997, hvor Bjarne Riis gik hele vejen. Derfor er det også en fantastisk sejr for Valgren, mener Michael Rasmussen.

- Det er den klart største sejr og præstation for Michael Valgren. Som jeg kunne se, så kørte de to danskere et helt forrygende løb, siger Michael Rasmussen.

Ændret rute var en fordel for Valgren
Michael Valgren har haft en fremragende sæson indtil videre. I februar vandt han det stærk besatte løb Omloop Het Nieuwsblad, hvor han angreb de andre ryttere kort før mål.

Rasmussen pointerer, at Valgren i Amstel Gold Race vandt lidt på samme måde som tidligere på året.

- Nu vandt han jo Omloop Het Nieuwsblad, og det gjorde han jo på samme måde som her i Amstel Gold Race med et angreb få kilometer før mål. I år har de ændret ruten, da de ikke sluttede på toppen af Cauberg i år, siger den tidligere professionelle cykelrytter.

Amstel Gold Race var ændret en smule, da rytterne skulle køre direkte til stregen i Valkenburg i stedet for at køre ned i det såkaldte hul for at køre op ad Cauberg igen inden afslutningen.

- Det er ingen tvivl om, at det var en helt klar fordel for Valgren. Hvis de havde sluttet på toppen af Cauberg, så havde Valverde været en modbydelig mand at have med hjem til en spurt. Det ville have været langt sværere for Valgren at stikke af sted inden, siger Rasmussen.

- Han har reddet sin sæson med dette resultat med mange længder, da han har vundet et af cykelsportens ti største endagsløb, lyder det fra Rasmussen.

Historisk dansk triumf: Valgren smadrer alle i Amstel Gold Race

Fuglsang regner ikke med Froome i Touren

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind