Annonce:
Annonce:

Kyllingen kritisk: Bizart pressemøde med Bjarne Riis

Michael Rasmussen har svært ved at se ideen, som Riis og Lars Seier foldede ud på et pressemøde torsdag

Se klip fra pressemødet her
Annonce:
Følg Cykling

Det er tvivlsomt, om Riis-Seier-projektet munder ud i et cykelhold næste år, så det er svært at gennemskue, hvorfor de overhovedet indkaldte til pressemøde, mener Michael Rasmussen

Det var nok det mest bizarre pressemøde, jeg har overværet, for jeg havde unægtelig svært ved at finde ud af, hvad der blev holdt pressemøde om, da Bjarne Riis og Lars Seier Christensen torsdag på Hotel D’Angleterre diskede op med deres længere ventede fælles projekt.

Jeg kan nok se den overordnede vision om at skabe en bæredygtig koncern, men hvordan det skulle komme et cykelhold til gode at sælge kondicykler, ernæringsapps, gourmetophold i Lucca, cykelrejser og endog dna-tester(!) som led i personlighedsudvikling, har jeg umådeligt svært ved at se.

Annonce:

Bjarne Riis’ berettigelse i denne koncern er vel cykelholdet? Et cykelhold, som altså kun måske bliver til virkelighed. Han har næppe tilstrækkelig ekspertise, når det gælder udvikling af ernæringstester, salg af motionscykler og finere madlavning. ’Det ville være sindssygt ikke at udnytte min kompetence’, sagde Riis på pressemødet. Ja, og hans spidskompetence ligger netop i at drive et cykelhold.

Lige nu er der bare ikke noget cykelhold. Der er en række idéer, et organisationsdiagram og en villa under renovering i Lucca. Og flere idéer er mere end velkomne. Det lader til, at Riis og Seier har sat deres penge i en iværksætterfond, som byder enhver med et koncept, som bare perifert har med cykling at gøre, velkommen – når Riis og Seier har vendt tomlen opad. Jeg formoder, det er det, Niels Kristian Andersen med kondicyklerne har gjort.

Annonce:

Produktudvikling og salg af merchandise er også et forretningsområde, som fik sin egen gren på diagrammet på storskærmen på Hotel D’Angleterre. Det lugter af et job til Riis’ gamle ven Bjarne ’Verdensmester’ Jensen, som stod for massevis af vip-events for Riis, da han havde et cykelhold. Det virker ikke særligt innovativt at lancere et merchandise-firma. Der er solgt cykeltrøjer i evigheder, og der er nok ikke mange, der vil begynde at købe Saxo Bank-pennalhuse eller Bahrain-kuglepenne.

Bjarne Riis: Jeg vil ikke skuffe folk igen

Riis smider millioner: Klar til comeback i 2017

Og husk nu, at der slet ikke er noget cykelhold at sælge merchandise for – endsige udvikle produkter til. Kommer der ikke et cykelhold, så var vi torsdag vidne til den mest storstilede lancering nogensinde af en spinningcykel. Man må sige, at Riis og Seier har evnet til det yderste at udnytte deres position i medierne til at lancere en masse tanker og planer, som ikke virker specielt unikke. Hverken hver for sig eller i en samlet koncern.

Mest interessant er den ikke dybt originale idé om et cykelhold. Jeg tror ikke, det bliver klar til 2017. Ikke med dette partnerskab som drivkraft. Hvis en saudisk oliemilliardær eller en prins fra Bahrain kommer ind over, kan det lade sig gøre, men Riis-Seier får næppe alene held til inden for de næste tre måneder at stable noget på benene. For så kort tid har de.

Annonce:

Inden Tour de France skal de have budget og hele strukturen på plads, hvis de skal gøre sig håb om at kunne tiltrække ryttere og stab. Blot den mindste usikkerhed om projektets bæredygtighed vil få folk til at søge andre veje. Det ved Riis kun alt for godt, for det var usikkerhed om hans økonomiske formåen, som i 2010 fik halvdelen af hans folk til at vende ham ryggen, da Leopard Trek meldte sig på banen.

Hvis der kommer et hold, så er det mest sandsynlige, at Riis slår følge med andre, der har større økonomiske muskler eller allerede har helt set up’et på plads. Han skal ikke regne med, at hverken Lego eller Dong ringer på mandag og er parate til at smide 100 millioner kroner på bordet efter den omgang lirumlarum, som blev præsenteret torsdag.

Cykelsæsonen blev skudt i gang under varme himmelstrøg i Argentina, Australien og Mellemøsten. Og torsdag kom den varme luft så til D’Angleterre. Det skal blive godt at få et realitetstjek i det kolde Belgien, når Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne køres i weekenden.

Det er noget, der er til at tage og føle på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: