Kyllingen om cykelsnyd: Det sker hele tiden

At en arrangør af et sommerløb vil have en bestemt vinder sker hele tiden, siger Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen, der selv har prøvet at slå Tom Boonen i en spurt, fordi det var en del af planen

Alberto Contador skulle meget gerne have været på podiet i Aalborg. Men det kneb med løbsformen for den ellers stærke spanier. (Foto: Ernst van Norde)
Alberto Contador skulle meget gerne have været på podiet i Aalborg. Men det kneb med løbsformen for den ellers stærke spanier. (Foto: Ernst van Norde)

Når arrangørerne af Aalborg Mægleren Grand Prix tirsdag aften havde udbedt sig en sejr til den dyrt indhentede Alberto Contador, så vækker det ikke forargelse hos Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen.

Han har selv været med til arrangerede sommer-cykelløb, men dog ikke i Danmark, hvor den slags ting som regel bliver gjort meget diskret.

- Nej, det har jeg ikke været med til. Men jeg har været med til, at arrangøren har haft et ønske om, at han godt kunne tænke sig at se bestemte ryttere på podiet.

- På tværs af holdene blandt de professionelle har man så forsøgt at ramme det resultat. Men det er sket uden amatørernes viden, siger Michael Rasmussen.

Se også: Cykel-skandale: Derfor tilbød vi penge for Contador-sejr

Han påpeger, at det i de store cykelnationer er kutyme, at bestemte ryttere - bestemt af arrangørerne - får sejren i de populære gadeløb. Og at cykelrytterne, der får startpenge, er helt med på den.

- Jeg har kørt masser af gadeløb i Holland, Belgien, Frankrig og Tyskland. Der er alle mand i feltet professionelle og betalt for at stille op. Det er ikke et cykelløb, men en præsentation af ryttere, folk som regel lige har set i tv.

- Der bliver det set som et show, siger Michael Rasmussen, der flere gange selv har været involveret i en aftalt afslutning.

- Jeg har været med til et cykelløb, hvor Ivan Basso blev nr. 1, jeg blev nr. 2, og vi slog Tom Boonen i en spurt. Og det var ikke helt normalt, men det var det, folk var kommet for at se.

- Det er som et gammeldags seksdagesløb, hvor resultatlisten hænger nede i omklædningsrummet, inden man går ind, påpeger han.

Se også: Skandale i dansk cykelløb: Arrangør ville bestille sejren til Contador

Han har svært ved at se, at folk skulle være forargede over, at arrangørerne af Aalborg Mægleren Grand Prix gerne har villet se Alberto Contador øverst på podiet.

- Det afhænger af øjnene, der ser. Kommer man for at se giraffen - i dette tilfælde Contador - så har man sikkert også lyst til at se den vinde.

- Det er lidt som at gå til seksdagesløb, hvor man gerne vil se Par nr. 7 vinde. Og mærkværdigvis har de altid gode ben, når der er cykelløb i Ballerup.

- Man bliver slemt skuffet, hvis man tager til et hvilket som helst seksdagesløb og tror, at de lokale ikke kører med om sejren.

- Men hvis man vil se et godt cykelløb, så kan man tage ud at se et godt cykelløb, så kan man lige så godt tage ud at se et hvilket som helst dansk linjeløb hver søndag. Der bliver kørt cykelløb for alle pengene, siger Michael Rasmussen.

33 kommentarer
Vis kommentarer