'Kyllingen' om dansk VM-guld: Det er sgu fornemt!

18-årige Mikkel Bjerg minder om tempofænomenet Fabian Cancellara, siger Michael Rasmussen,

Mikkel Bjerg får masser af ros fra Michael Rasmussen. Foto: AP
Mikkel Bjerg får masser af ros fra Michael Rasmussen. Foto: AP
Følg Cykling

Med en enkeltstart så suveræn, at løbet aldrig blev rigtigt spændende, triumferede 18-årige Mikkel Bjerg i U23-klassen ved VM i Bergen, og det minder Ekstra Bladets cykelsportskommentator, Michael Rasmussen, om en af disciplinens allerstørste udøvere gennem tiderne.

Kæmpe triumf: Dansk tempomonster vinder VM-guld

- Når jeg ser, hvad Bjerg har præsteret i dag, så minder han mig om en ung Fabian Cancellara, og det fortæller sit om han potentiale. Han har hele tiden ligget lige under den bedste i disciplinen, og så vælger han det helt rigtige tidspunkt at toppe på, siger Michael Rasmussen.

- Det er sgu fornemt, det må man sige. Pilen har kun peget én vej i meget lang tid for Mikkel Bjerg. Han blev nummer to ved junior-VM sidste år, nummer to ved EM i Herning - og så blev han altså også nummer tre ved elitens DM i juni.

- Da kørte han hurtigere end Søren Kragh Andersen og andre af de danske udlandsprofessionelle. Det aftvinger respekt, siger Michael Rasmussen.

Som blot 18-årig er tiden næppe moden til en professionel karriere for Mikkel Bjerg. Han har potentiale til at nå uhyre langt, men alle med indsigt i talentudvikling vil givetvis råde ham til at fortsætte på kontinentalniveau i endnu et par sæsoner for også mentalt at være helt klart til den enorme omvæltning, som en professionel karriere er.

- På landevejen er han ikke skarp nok endnu. Han ville blive savet midt over, hvis han stillede op i et landevejsløb på World Tour-niveau, siger Michael Rasmussen.

Michael Rasmussen er Ekstra Bladets faste cykelsportskommentator. Foto: Claus Bonnerup.
Michael Rasmussen er Ekstra Bladets faste cykelsportskommentator. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Han er endnu alt for sårbar efter min vurdering. Men jeg er imponeret af hans indstilling. Han lader til at være meget bevidst om, hvad der kræves for at begå sig på højeste niveau, og han er villig til at tage konsekvensen.

- Han har arbejdet målrettet og disciplineret frem mod VM og har studeret ruten og tabt vægt på grund af den hårde rute. Det vidner om et klarsyn, som ikke enhver 18-årig rytter har, siger Michael Rasmussen.

Mikkel Bjerg kørte over et minut hurtigere end amerikaneren Brandon McNulty på andenpladsen. McNulty besejrede Bjerg ved VM sidste år, da de var juniorer, men danskeren satte sig altså eftertrykkeligt igennem i år.

Mikkel Bjerg vandt suverænt U23-VM i enkeltstart mandag. Foto: Claus Bonnerup.
Mikkel Bjerg vandt suverænt U23-VM i enkeltstart mandag. Foto: Claus Bonnerup.
 

Inden Bjerg satte sig i 'hot seat' som løbets førende rytter, havde Mathias Norsgaard Jørgensen siddet i stolen en rum tid. Som Bjergs træningsmakker var Jørgensen ikke i tvivl om, at hans kammerat havde sikret sig guldet med sin fantomtid, selv om blandt andre landsmanden Kasper Asgreen endnu kun var i gang med at varme op.

Asgreen besejrede Bjerg ved EM i Herning tidligere i år, men denne gang var der klasseforskel på de to. Asgreen skuffede ikke mindst sig selv ved at slutte på en syvendeplads, mens Jørgensen sluttede som nummer 16.

Dansker smadrede Froome og tog VM-guld

'I er håbløse amatører: Han kan jo vælte Froome'

Her er de største danske Tour-ryttere gennem tiderne

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind