Annonce:
Annonce:

Kyllingen om danskerhold: Bare ikke godt nok

Astana har kørt et pinagtigt ringe forår, og holdet skuffede igen i hollandsk forårsklassiker. - De ser sgu lidt tunge ud, siger Michael Rasmussen om de danske ryttere

Jakob Fuglsang (forrest til højre) på vej op ad Gulperberg-stigningen i årets Amstel Gold Race. Han sluttede løbet som nummer 52. Foto: All Over Press.
Jakob Fuglsang (forrest til højre) på vej op ad Gulperberg-stigningen i årets Amstel Gold Race. Han sluttede løbet som nummer 52. Foto: All Over Press.
Annonce:
Følg Cykling

Løbspausen efter Flandern Rundt, som han vandt suverænt, bekom den belgiske superstjerne Philippe Gilbert (Quick-Step) så godt, at han søndag kunne vinde klassikeren Amstel Gold Race for fjerde gang. I en imponerende opvisning, hvor sportens aktuelt største ryttere gjorde sig gældende, besejrede Gilbert uden større besvær polakken Michal Kwiatkowski (Sky) i spurten.

Ud over de to duellanter var også Greg Van Avermaet (BMC) og Alejandro Valverde (Movistar) vigtige figurer i finalen, mens de danske ryttere - med undtagelse af Mads Würtz Schmidt (Katusha), som sad i udbrud det meste af dagen - glimrede ved deres fravær i alle afgørende situationer.

Mest bemærkelsesværdigt var det, at danskerholdet Astana var helt ude af billedet, siger Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen.

Annonce:

- Det er simpelt hen ikke godt nok. Vi har altså at gøre med et hold med store navne og et stort budget, som bare er faldet helt igennem i dette forår. Sæsonhøjdepunktet er Michael Valgrens 11. plads i Flandern Rundt. For ham er det et fint resultat, men det er utilfredsstillende for holdet, siger Michael Rasmussen.

- Jeg er sikker på, at Alexandr Vinokurov (teamchef, red.) ville være den første til at give mig ret. Det her er helt utilstrækkeligt, og det ser ikke ud til, at det er noget, der løser sig lige med det samme, siger Rasmussen med tanke på storfavorit Fabio Arus afbud til Giro d'Italia.

- Nu skal 37-årige Michele Scarponi være Giro-kaptajn, men forventningerne kan ikke være høje. Der er langt fra at have en forhåndsfavorit som leder til at skulle satse på løjtnanten.

Michael Rasmussen er Ekstra Bladets faste cykelsportskommentator og dækker til sommer sit tredje Tour de France for avisen. Foto: Claus Bonnerup.
Michael Rasmussen er Ekstra Bladets faste cykelsportskommentator og dækker til sommer sit tredje Tour de France for avisen. Foto: Claus Bonnerup.
 

Kun i glimt kom de danske Astana-ryttere i kameraernes søgelys under Amstel Gold Race. På de sidste kilometer tog Jakob Fuglsang en lang føring i feltet i et spinkelt håb om at nå op til de forreste. Det var forgæves, og Fuglsang forsvandt hurtigt ud af billedet og sad ikke med i den store forfølgergruppe, der kørte over stregen et minut efter Gilbert.

Annonce:

- De ser sgu lidt tunge ud, de danske ryttere. Fuglsang, især. Det er sagt uden, at jeg har knebet nogle af dem på sidebenene for at mærke, om de er for fede. Men når helikopterbillederne giver mig det indtryk, at de er for tunge, så er der nok noget om det, siger Michael Rasmussen.

- Det kan være en god grund til, at de mangler de sidste procenter for at kunne smutte med forrest på Eyserbosweg eller en af de andre stigninger. Dér forrest skal man sidde, når de store skruer op for tempoet. Det magtede danskerne ikke.

- De, der sidder med i finalen, har jo ikke bare været heldige. De sidder der, fordi de er skarpe, siger Michael Rasmussen.

I finalen var Gilbert toneangivende i en frontgruppe på syv ryttere - inklusive Kwiatkowski - som holdt afstand til en gruppe med Van Avermaet og Valverde. Seks kilometer fra stregen skilte Gilbert og Kwiatkowski sig ud og nåede ind på opløbsstrækningen få sekunder før de nærmeste forfølgere.

Annonce:

Efter en hurtigt udkæmpet psykologisk krig indledte Kwiatkowski spurten og syntes at have doseret sine kræfter perfekt, men på de sidste meter passerede Gilbert ham og kørte over stregen med fire fingre i vejret. Han vandt også løbet i 2010, 2011 og 2014.

- Man sidder tilbage med en flad fornemmelse som dansk cykelfan, selv om Christopher Juul Jensen (Orica, red.) og Valgren faktisk igen kørte et godt løb og kom ind i den store forfølgergruppe, siger Michael Rasmussen.

- Jeg tror ikke, det bliver bedre i ugen, der kommer. Jeg kan ikke se, hvor det skulle komme fra. Mit bedste bud er Fuglsang, som måske kan lave et godt resultat i Liège-Bastogne-Liège.

Onsdag køres Flèche Wallonne og søndag afsluttes forårsklassikersæsonen med Liège-Bastogne-Liège.

Sidste mand lukker og slukker

Riis i eksklusivt interview: Sandheden om bruddet med Tinkov

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: