Annonce:
Annonce:

Lagt for had af et helt land: Nu får han ny monsterstraf

Patrik Sinkewitz' omgang med dopingmidler fik Tyskland til at miste interessen for cykelsport. Nu er den berygtede dopingsynder ude til 2024

Patrick Sinkewitz (th) i sin storhedstid på det tyske T-Mobile-hold i 2006. Arkivfoto: AP Photo/Peter Dejong
Patrick Sinkewitz (th) i sin storhedstid på det tyske T-Mobile-hold i 2006. Arkivfoto: AP Photo/Peter Dejong
Annonce:
Følg Cykling

37-årige Patrik Sinkewitz har med al tænkelig sandsynlighed kørt sit sidste cykelløb i professionelt regi.

Den internationale cykelunion (UCI) har nemlig torsdag valgt at give den tyske cykelrytter yderligere fire års karantæne fra al cykelsport. Straffen kommer oveni den karantæne, som Sinkewitz i forvejen var ved at afsone på grund af en dopingdom.

Dermed kan Patrick Sinkewitz først stille op til et cykelløb igen 16. august 2024...

Patrik Sinkewitz efter sin sejr i Rund um den Henninger Turm i 2007. Arkivfoto: AP Photo/Michael Probst
Patrik Sinkewitz efter sin sejr i Rund um den Henninger Turm i 2007. Arkivfoto: AP Photo/Michael Probst

Torsdagens strafforlængelse er blevet udstedt, fordi Patrik Sinkewitz i juli trodsede sin dopingkarantæne og stillede til start i det italienske motionsløb Giro delle Dolomiti.

Efter to etaper fandt arrangøren dog ud af, hvem Sinkewitz var, og så var det ellers ud af vagten.

Kyllingen efter kæmpe skandale: Ualmindelig tåbeligt!

Annonce:

Patrik Sinkewitz' dystre dopingfortid går helt tilbage til 2007, da det under Tour de France kom frem, at Sinkewitz i ugerne op til den franske rundtur havde brugt testosteron.

Sinkewitz var kollideret med en tilskuer på etapen inden, afsløringen kom frem, og tyskeren havde derfor allerede trukket stikket i årets Tour de France, inden han blev tvunget til det.

Men den største konsekvens ved Sinkewitz' snyderi blev, at tv-stationerne ARD og ZDF, der skiftes til at vise etaperne i Tyskland, også trak stikket til cykelløbet. De to tyske tv-stationer pakkede simpelthen sammen og viste ikke et sekund mere fra det franske etapeløb.

Angivet af ekskæresten - fik fire års dopingkarantæne

Sinkewitz’ positive dopingprøve blev altså den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over i Tyskland, og miséren endte med et fire år langt boykot. 2012 og de følgende fire udgaver af etapeløbet blev ikke vist på landsdækkende tv i Tyskland.

Annonce:

Fra 2008-2011 var ARD og ZDF kontraktligt forpligtiget til at vise Touren på tv, men der blev allerede året efter Sinkewitz' doping-skandale skruet ned for dækningen.

Sinkewitz' dopingblamage gav ham ikke ligefrem mange venner i sporten, hvor hans kolleger og landsmænd vendte ham ryggen, tossede på ham over hans dumhed. Læs blot dette Brian Holm citat fra hans bog 'Sportsdirektøren', skrevet i samarbejde med Tonny Worm.

- Sinkewitz testede positiv lige op til Touern 2007, da han kørte for os, og resultatet var, at tysk tv droppede deres cykeltransmissioner, og holdet var lige ved at lukke, fordi T-Mobile trak sig som sponsor.

Af samme årsag nægtede Holms sprinter Andre Greipel under etapeløbet Sachsen Tour nogle år senere at stå på sejrspodiet sammen med Sinkewitz, der havde vundet etapen.

- Jeg stoler ikke på ham, sagde Greipel.

- Du kan ikke bevise noget, så glem det og pas dit arbejde.

Annonce:

- Ved du hvad, han var min bedste ven, og han løj for mig og fik lukket et hold, så 70 mennesker var ved at blive arbejdsløse. Og nu skal jeg stå og smile sammen med ham? Aldrig i livet. Det nægter jeg, lød svadaen fra Greipel ifølge Holm.

Greipel havde i øvrigt noget at have mistanken i, for Sinkewitz blev knaldet for brug af doping nok en gang.

Interessen for tysk cykelsport begyndte dog støt og roligt at vende tilbage med den nye generation af tyske ryttere som Tony Martin, André Greipel, John Degenkolb og Marcel Kittel. Årets Tour de France begyndte som bekendt i Düsseldorf, og ASO vil forøge at stable Tyskland Rundt på benene igen i 2018. Et løb, som ellers også blev lukket i kølvandet på Sinkewitz-skandalen. Altså den første...

Læs meget mere om cykling herunder:

Danmark Rundt-feltet skal igen spurte på Frederiksberg

Superstjerne blev kylet ud af Touren: Nu tager skandalen kæmpe drejning

Dansk top-sprinter har brækket kravebenet igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: