Lagt for had: Fuglsang føler med Nibali

At der nu bliver drevet en heksejagt på Astana-kaptajn Vincenzo Nibali efter hans Vuelta-snyd er ikke i orden, mener holdkammerat Jakob Fuglsang, der dog har fuld forståelse for diskvalifikationen

Jakob Fuglsang føler med sin holdkaptajn Vincenzo Nibali, der er blevet lagt for had på de sociale medier. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Fuglsang føler med sin holdkaptajn Vincenzo Nibali, der er blevet lagt for had på de sociale medier. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er ikke sjovt at være Vincenzo Nibali for tiden.

I dagene efter at den italienske stjerne på 2. etape af årets Vuelta a España blev trukket frem til favoritgruppen af sin holdbil efter at være blevet holdt tilbage af et styrt, er han blevet sværtet til på de sociale medier.

Stormen er så kraftig, at han har måttet lukke sin Twitter-konto.

- Der er nogle sindssyge mennesker derude, der tror, at de kan skrive en masse hadefulde ting på de sociale medier, og det gjorde mig vred. Jeg har besluttet at tage en pause og lukke min konto indtil alting køler ned, siger han til Cyclingnews.com

Se også: Nibali undskylder - men forstår ikke sin straf

Holdkammerat Jakob Fuglsang er ikke med i Spanien og har ikke været i kontakt med hverken Nibali eller andre fra holdet.

Men han kan sætte sig ind i Nibalis frustration og tager afstand fra klapjagten på ham.

- Det er lidt hårdt, hvis han bliver svinet til, og der nu bliver kørt en hetz mod ham. Han har begået en fejl og undskyldt den. Så burde den sag være ude af verden.

- Men det hænger nok også sammen med, at han er den, han er. Havde det været en mere ukendt rytter, var der nok ikke sket noget videre, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Se også: Danske eks-stjerner: Du snyder, Nibali

Han har så vidt muligt fulgt Vueltaen fra hjemmet i Luxembourg, og han vidste med det samme, at der var noget galt, da han så tv-billederne af Nibali ved siden af holdbilen.

- Jeg så godt episoden og tænkte, 'det er ikke godt det der - det kommer til at koste'. At han så blev smidt ud af løbet, var umiddelbart en hård dom. Men når han kører væk fra gruppen på den måde, så kan man sådan set godt forstå det.

- Det var et splitsekund, hvor han tager en forkert beslutning, der nærmest mere ligner en refleks. Det kan i princippet ske for os alle. Vi er også kun mennesker, siger Jakob Fuglsang.

Vincenzo Nibali ville gerne have stillet til start i GP Ouest France - Plouay, der bliver kørt på søndag. Men i UCI's omfattende regelsæt dikterer artikel 12.1.023, at en rytter, der bliver diskvalificeret fra et etapeløb først må deltage i andre konkurrencer, når det løb er slut - altså 13. september.

Det betyder også, at Nibali går glip af World Tour-løbene i Montreal og Quebec, der ellers kunne have fungeret som opladning til årets sidste store løb for ham: Lombardiet Rundt.

5 kommentarer
Vis kommentarer