Landa snød favoritterne i Baskerlandet Rundt

Mikel Landa viste gode ben og satte alle sine konkurrenter, da han vandt anden etape i hjemligt terræn

Mikel Landa. (Foto: AP)
Mikel Landa. (Foto: AP)

Baskeren Mikel Landa (Sky) kørte sig til jubel og stor personlig glæde, da han på anden etape i Baskerlandet Rundt tirsdag kørte fra alt og alle og erobrede både etapesejr og løbets førertrøje i hjemligt terræn.

På den afsluttende korte, men meget stejle stigning over et par kilometer op mod målet i Baranbio-Garrastatxu, kunne ingen andre end Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) følge den velkørende basker.

Der ligger Kelderman nummer to i den samlede stilling - et sekund efter Landa.

Alberto Contador (Tinkoff) kæmpede sig til en femteplads.

Etapen på 174 kilometer fra Markina-Xemein til Baranbio-Garrastatxu blev præget af et lykkeridder-udbrud med deltagelse af Angel Madrazo Ruiz (Caja Rural) og Stefan Denifl (IAM).

De to blev holdt under kontrol af feltet og halet ind, lige før finalen op mod mål blev indledt.

Hele favoritfeltet sad samlet med seks kilometer til målstregen, og som hjælper for Alberto Contador sad danske Michael Valgren og afleverede perfekt sin kaptajn med knap fire kilometer til stregen.

Contador forsvandt ud af billedet
Spanieren sad helt fremme, da vejen snævrede ind til bredde af en sti, og stigningsprocenterne skød i vejret. Helt op til over 20 procent.

Den del af planen gik fint med Alberto Contador i anden position.

Men da Wilco Kelderman angreb fra front, forsvandt Contador ud af billedet, og kun baskeren Mikel Landa kunne sidde med.

Med én kilometer til mål havde de to 13 sekunder ned til favoritgruppen, og i deres indbyrdes bjergspurt var der ingen tvivl om vinderen.

Team Sky kunne også fejre tredjepladsen, som Sergio Henao snuppede.

Alberto Contador kom i mål 11 sekunder efter vinderen Landa, mens en anden af løbets store favoritter Nairo Quintana smed yderligere et par sekunder.

Luis León Sanchez, som førte løbet efter første etape, kunne som forventet ikke hænge på i tempoet op ad bjergsiden til mål.

1 kommentar
Vis kommentarer