Landstræner efter kraftpræstation: - En ny gylden generation

Den danske landstræner tror på endnu mere dansk succes efter Mads Pedersens andenplads i Flandern Rundt

Danmark var søndag ganske tæt på at få sin første vinder af den prestigefyldte klassiker Flandern Rundt, siden Rolf Sørensen kørte først over målstregen i 1997.

22-årige Mads Pedersen, der kører for Trek-Segafredo, bed skeer med de helt store og sluttede på andenpladsen - 12 sekunder efter vinderen Niki Terpstra. Det gør ham til den yngste rytter til at slutte på podiet i Flandern Rundt siden 1989 og den første debutant til at gå på podiet siden Erik Dekker i 2001.

En imponerende præstation af så ung en rytter - også hvis man spørger den danske U23-landstræner, Anders Lund.

- Jeg melder mig bare i koret af folk, der er dybt imponerede over, hvad han leverede. Det, der var fantastisk, var, at han havde holdbarheden til at blive siddende i 25 km med med 10-20 sekunder op til Terpstra. Mads ramte et fantastisk niveau. Det var meget flot.

- Er du overrasket?

- Vi har før set før, at han har niveauet til at være der. Det mest imponerende er, at han så tidligt har holdbarheden til at være med i så hårdt et løb, som Flandern Rundt er. Der plejer ligesom at gå nogle år, før de store talenter får fat i klassikerniveauet. Det gør det mere imponerende, at han allerede er der. Han har noget specielt, siger Anders Lund til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Pedersen imponerede alt og alle med sin andenplads i Flandern Rundt. Foto: AP
Mads Pedersen imponerede alt og alle med sin andenplads i Flandern Rundt. Foto: AP
 

Flair for brosten
Han beskriver Mads Pedersen som en klassikerrytter med flair for brostenene, meget udholdende og med en hurtighed, der gør ham i stand til at vinde en massespurt.

- Han har mange gode forcer, men han er god, selv når han bliver træt. Der har han et rigtig højt niveau, siger Anders Lund og henviser til de afsluttende kilometer søndag, hvor han for alvor pressede Niki Terpstra til det yderste.

Han mener ikke, at Mads Pedersen har toppet med sin andenplads i Flandern Rundt.

- Han kan absolut køre med om sejren og gøre sig forhåbninger om at tage den store skalp på et tidspunkt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Pedersen åd sig selv de sidste ti kilometer og blev belønnet med en plads på podiet. Foto: Ritzau/Scanpix
Mads Pedersen åd sig selv de sidste ti kilometer og blev belønnet med en plads på podiet. Foto: Ritzau/Scanpix
 

Ny gylden generation
Selvom Mads Pedersen stjal rampelyset med en plads på podiet i Flandern Rundt, så tøver landstræneren ikke med at fremhæve de øvrige danskere, der også imponerede i Belgien.

- Set med danske øjne var det jo ikke bare ham. Magnus Cort gjort det fantastisk, og Michael Valgren sidder jo også med gode kort på hånden. Det skal ikke vippe ret meget anderledes, så har vi en dansk vinder af Flandern Rundt, som er et af de hårdeste cykelløb i verden, hvis ikke det hårdeste. Og i hvert fald verdens sværeste cykelløb, siger han.

Michael Valgren blev nummer fire og Magnus Cort kom ind som nummer 20, og ifølge den danske landstræner tyder meget på, at de danske talenter endelig formår at bide fast som professionelle. Noget, der ellers har været en mangelvare de seneste år.

- Det har været frustrerende, at vi har været verdensklasse på junior- og U23-niveau, men at vi så har manglet det sidste, for at der kom en professionel rytter ud af det. Og det synes jeg, at den nye generation viser, at vi er ved at få.

- Der er blevet snakket om den næste gyldne generation i mange år, fordi det har ligget i kortene på grund af de gode ungdomsresultater. men nu kan vi se, at nu er de der, siger han.

Ingen sejre siden Rolf
Ingen danskere har vundet et af de fem monumenter, som de fem store klassikere også kaldes, siden Rolf Sørensen vandt Flandern Rundt i 1997.

Anders Lund tør ikke love, at vi får en dansk vinder af et af de store løb i den nærmeste fremtid, men han har trods alt svært ved at bevare pessimismen.

- Jeg synes, det ser rigtig, rigtig lovende ud. Danskerne har niveau, og de kan køre med om sejrene i de her løb. Men det er noget helt specielt og meget få ryttere forundt at vinde. Det sker ikke hver dag, siger han.

Næste chance for en dansk triumf er allerede næste søndag, når der for 116. gang køres Paris-Roubaix i det nordlige Frankrig.

Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 1. apr. 2018 - kl. 17:25 Dansk pragtpræstation i kæmpe løb

Se også: Eriksen hyldes i England efter drømmemål - smæk til 'AC'

- Gitte og jeg brugte meget mere tid på Michael end på hans søskende, selv om vi altid har forsøgt at give børnene lige meget opmærksomhed, indrømmer Søren Valgren, her foran sin kutter Kansas. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Sørens søn leverede kæmpe dansk triumf: Tja, fisker kunne han jo ikke blive

4 kommentarer
Vis kommentarer