Lars Baks kammerat er den forkerte franskmand i top-10

Tony Gallopin har overraskende klaret sig bedre end Thibaut Pinot, Roman Bardet og Pierre Rolland

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det er ikke meget væsen, de franske ryttere har gjort af sig i årets Tour de France, hvor hverken Thibaut Pinot eller Romain Bardet helt har levet op til sidste års store bedrifter.

Kun én fransk rytter stikker næsen indenfor i top-10, og det er noget overraskende Tony Gallopin fra Lars Baks Lotto Soudal-hold.

- Det er en ny oplevelse for mig, men det er skønt, at det går så godt. På mit hold er alle overraskede over mig.

- Lidt ærgerligt for det franske publikum, at Pinot og Bardet klarer sig mindre godt i år, men jeg skal jo kun koncentrere mig om mig selv, siger Tony Gallopin.

Mens Pinot og Bardet sidste år blev henholdsvis nummer tre og seks, gjorde Gallopin opmærksom på sig selv med en etapesejr og en enkelt dag i gult, men i det samlede klassement var han langt fra toppen.

Cykling Lars Bak viser god form før planlagt angreb

At Gallopin aktuelt er på niendepladsen er ganske overraskende set i lyset af, at Lotto Soudal ikke just er et hold med fokus på bjergkørsel, og Gallopin i reglen må klare sig selv, når det for alvor går opad.

- Det er ikke et mål i sig selv at få Tony ind som løbets bedste franskmand. Men vi kæmper for, at han holder sig i top-10, og så bliver han formentlig den bedste franske rytter i år, siger Lotto Soudals manager Marc Sergeant.

Gallopin selv mener, at Alperne passer ham bedre end Pyrenæerne, men han forventer, at hans lidt skuffende landsmænd hæver niveauet i Tourens sidste uge.

Lars Bak og Tour-feltet blev stegt af både solen og Chris Froome. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Lars Bak om favoritfald: Varmen dræbte mange

- Folk som Romain Bardet eller Pierre Rolland skal nok vise sig frem i Alperne. Jeg glæder mig og vil gøre alt for at holde min placering. Men det er mest publikum, der går op i, hvem der er bedste franske rytter, siger Tony Gallopin.

Der er næsten tre minutter fra Gallopin ned til næstbedste franskmand, som er Warren Barguil på 11.-pladsen. Derefter følger Bardet (12), Rolland (15) og Pinot (17).

Michael Rasmussen kedede sig også bravt på dagens etape (Foto: Anders Brohus) Cykling 'Jeg har fået venneanmodninger, der var mere spændende'

0 kommentarer
Vis kommentarer