Annonce:
Annonce:

Lars Seier vil ikke afvise at starte nyt cykelhold

Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen har netop erhvervet sig knap halvdelen af ishockeyklubben Rungsted Ishockey - og han afviser ikke, at han også kan blive ejer af et cykelhold

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis har tidligere arbejdet sammen som sponsor og holdejer. Måske kan Lars Seier i fremtiden indtage rollen som medejer. (Foto: Jan Sommer)
Lars Seier Christensen og Bjarne Riis har tidligere arbejdet sammen som sponsor og holdejer. Måske kan Lars Seier i fremtiden indtage rollen som medejer. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Cykling

Lars Seier Christensen er god for et beløb i størrelsesordenen tre milliarder kr.

Derfor betyder det ikke så meget i hans daglige husholdnings-økonomi, at han fredag købte 43 procent af Rungsted Ishockey i en aktie-emission - en udskrivning der kun lige akkurat kan betegnes i millioner.

Tidligere på ugen havde han på sin Facebook-profil lanceret nyheden om, at han gik ind i et nyt sportsprojekt - og gættene på projektets indhold var talrige.

Der var nævnt synkronsvømning, udendørs nøgen-ludo i gummistøvler og pensionist-kapgang.

Et af de mere vedholdende har dog også været stiftelsen af et cykelhold med den nære ven Bjarne Riis. Selskabet Saxo Bank er indtil årsskiftet involveret i Tinkoff-Saxo, hvorefter det ikke ligger i kortene, at banken fortsætter sit sponsorat.

Saxo Bank-direktør køber sig ind i Rungsted Ishockey

Annonce:

Lars Seier har også tidligere nævnt, at for Saxo Bank er det kun den absolutte verdens-top inden for cyklingen, der interessant at sponsere - men kunne privatmanden Lars Seier Christensen ikke være interesseret i at blive holdejer, eventuelt sammen med Bjarne Riis?

- Jeg er mere interesseret i det der udendørs nøgen-ludo i gummistøvler.

- Nej, man kan forestille sig mange ting. Jeg har den ... jeg ved ikke, om man skal kalde det uvane, at jeg godt kan lide at brede mig og involvere mig i forskellige ting.

- Min hovedaktivitet er og har altid været Saxo Bank, men jeg synes. at det er sjovt at være med i nogle andre ting. Og når jeg er så heldig at have muligheden for det, så skal man aldrig sige aldrig.

- Så du vil ikke afvise at få dit eget cykelhold?

- Man skal ikke afvise særlig meget her i livet. Det afhænger af, om der kommer nogle gode ting ud af det. Nu var der pludselig en restaurant (Geranium, red.), der var spændende, og det ville jeg gerne være med i. Kommer den rigtige konstellation i en næsten enhver sammenhæng, så kan man ikke afvise det, siger Lars Seier Christensen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Tinkov har styr på det: Saxo giver besked i Paris

Foreløbig vil han dog på den sportslige side udelukkende koncentrere sine egne midler omkring Rungsted Ishockey.

- Det er et interessant projekt. Jeg holder meget af sport og af ishockey. Men for mig er det også et kommercielt projekt, siger Lars Seier, der i vanlig bankmand-stil godt er klar over, at ishockey er en sport, der med en stribe konkurser de senere år ikke ligefrem hører til de solide i Danmark.

- Jeg synes, at sporten har taget nogle tiltag for at sikre sig, at man ikke havner i den situation, man var i for nogle år siden.

- Og det var overraskende for mig, at det er den næststørste tilskuersport i Danmark.

- Det er en sport, der har et uforløst potentiale. Jeg ser også i Schweiz (hvor han bor, red.), hvor de er på niveau, at et stort hold har et budget, der er 20 gange større end her. Dernede er det mere naturligt at tage erhvervsfolk til ishockey end til fodbold.

Annonce:

Holm og Riis flirter om nyt dansk storhold

Og netop den schweiziske forbindelse er noget, der måske kan kaste noget af sig for Lars Seier.

- Jeg kender ejeren af en af de større klubber dernede - og ham har jeg tænkt mig at tage en middag med ved førstkommende lejlighed, så jeg kan lære noget.

- Det er fascinerende at se, hvor stor sporten er i Schweiz. Og Schweiz er et land, der på mange måder minder om et lidt mere velstående udgave af Danmark. Derfor kunne man godt forestille sig, at noget, der kunne blive så stort dernede også kan udvikle sig i Danmark.

Med aktie-emissionen har Rungsted til den forestående sæson mulighed for at forstærke sig yderligere. Tidligere er landsholdskaptajn Morten Green blevet præsenteret som spiller i sin barndomsklub.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: