Lasse Norman og Michael Mørkøv vinder VM i parløb

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vinder VM-guld i parløb efter en magtdemonstration på banen i Berlin

Se eller gense højdepunkterne fra Lasse Norman og Michael Mørkøvs sejr i parløb. Video: SNTV

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv kunne søndag føje titlen verdensmestre i parløb til det visitkortet, der i forvejen stod 'europamestre' på.

Det kan de efter en fantastisk magtdemonstration ved VM i Berlin, hvor de fra start lukkede al spænding ud af løbet.

Der var nemlig ikke kørt mange omgange, inden Lasse Norman fandt momentet, hvor de øvrige favoritter var uopmærksomme og stak af.

Således blev en langvarig jagt indledt, og den endte med, at danskerne med lodder og trisser tog en omgang (20 point) til de øvrige og undervejs vandt tre sprinter à fem point.

Alt i alt betød det et enormt forspring til de rød-hvide, som de 'blot' skulle forsvare sig under resten af løbet.

Efter at have taget luft ind og set andre favoritter forgæves forsøge sig med halvhjertede angreb strøg danskerne i løbets sidste halvdel af de 50 km frem og satte sig tungt og overlegent på fronten.

Konkurrenterne indstillede sig stille og roligt på at køre om de øvrige medaljer, og her var det newzealænderne Campbell Stewart og aaron Gate, der tog sig af sølvmedaljerne, mens de tyske dobbelte verdensmestre, Roger Kluge og Theo Reinhardt, måtte 'nøjes' med en bronzemedalje.

Guldmedaljen var Lasse Normans anden ved dette VM, efter at han i forrygende verdensrekord kørte guld hjem med 4000 meter-holdet, mens han i et skuffende omnium måtte nøjes med en 8.-plads.

For Michael Mørkøv var der tale om et fornemt comeback til VM på bane, hvor han senest deltog i 2010 på hjemmebane i Ballerup. VM-titlen er dog ikke fremmed for ham - han vandt den således tilbage i 2009 sammen med Alex Rasmussen.

Det var dog på kanten til at gå galt, da han i dagene op til var isoleret på grund af frygt for coronavirus.

- Det er en kæmpe forløsning. Først at få lov at køre - for et par dage siden så det sort ud.

- Det er surrealistisk at stå her som verdensmester, når jeg for to dage siden ikke engang skulle køre løbet.

- Men jeg har verdens bedste makker. Det udbrud i starten viser, hvad han står for, siger Michael Mørkøv til TV2 Sport.

De to er nu selvskrevet til at blive det danske par ved OL i Tokyo til sommer.

Lasse Norman fik en god start, da han tog en tredjeplads i disciplinen scratch. I udskilningsløbet gik det galt. Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix Cykling Lasse Norman dummer sig i omnium

Det spillede ikke for Amalie Dideriksen og Julie Leth i parløbet. Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix Cykling Dansk duo skuffer i VM-parløb

Søren Kragh Andersen (tv) blev nummer tre i årets førstebrostensklassiker. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Stor dansk præstation