Laver Roubaix-kongen 'en Contador'?

Tom Boonen var dømt ude af forårets klassikere, men nu jagter han et overraskende comeback i Paris-Roubaix.

Den belgiske cykelrytter Tom Boonen (Etixx-Quick Step) var dømt ude af alle forårets brostensklassikere, som ellers traditionelt er hans domæne.

Han styrtede og slog sin skulder slemt på første etape af Paris-Nice den 8. marts. Bulletinerne lød på to måneders pause for den 34-årige brostensekspert. Og alle håb om deltagelse i belgierens elskede brostensløb Flandern Rundt og Paris-Roubaix var slukket.

I fredags afslørede han dog selv, at han havde cyklet 100 kilometer trods en smertende skulder, og nu jagter han overraskende et comeback i Paris-Roubaix den 12. april, altså en hel måned før beregnet.

Tom Boonen (midterst) er ude af forårsklassikerne efter et tisse-relateret uheld. (Foto: AP) Cykling Skulle bare tisse: Nu er han ude af forårsklassikerne

Det siger Marc Coucke, som er topchef hos det belgiske cykelholds storsponsor Omega Pharma, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Tom Boonen træner hårdt. Der er en procents chance for, at han deltager i Paris-Roubaix, skriver Marc Coucke på Twitter.

- Tom har forklaret, at han vil træne på Paris-Roubaix-ruten. Derefter vil han tage en beslutning om, hvorvidt han vil deltage, lyder det fra Coucke.

Edvald Boasson Hagen styrtede under Gent-Wevelgem. (Foto: ALL OVER) Cykling Afbudene vælter ind: Forårsklassikere mister endnu en favorit

Hvis Boonens comeback bliver til noget, så vil han kopiere Alberto Contadors bedrift. Da spanieren styrtede ud af Tour de France sidste år, meddelte han, at han ikke ville stille til start i Vueltaen, men da dagen oprandt, var han alligevel klar på startstregen og endte med at vinde løbet. Nu håber Boonen på, at han kan lave 'en Contador' og nå at stille til start i klassikernes dronning næste søndag.

Tom Boonen har vundet Paris-Roubaix fire gange, og han var det første af flere prominente navne, som er faldet ud af favoritfeltet i forårets klassikere.

Fabian Cancellara havde problemer med at holde på syret med sin venstre hånd, hvor de frygter, at håndleddet er brækket. (Foto: Zuma Press) Cykling Kæmpe-bet: Storfavoritten misser klassikerne

I fredags styrtede Fabian Cancellara (Trek) og fik et brud på et par ryghvirvler. Dermed er sidste års vinder af Flandern Rundt ude i resten af foråret.

I weekenden styrtede det norske klassikerhåb Edvald Boasson-Hagen og brækkede kravebenet. Han er også ude af de kommende forårsklassikere.

4 kommentarer
Vis kommentarer