Legendarisk tv-kommentator død: Hyldes fra alle sider

Den tidligere cykelrytter og respekterede tv-kommentator Paul Sherwen er død. Han blev 62 år gammel

Tv-kommentatoren Paul Sherwen var en vellidt skikkelse i cykelmiljøet. Foto: AP
Tv-kommentatoren Paul Sherwen var en vellidt skikkelse i cykelmiljøet. Foto: AP

En af cykelsportens kendte stemmer er her ikke længere.

33 gange var Paul Sherwen til Tour de France for at kommentere løbet for de forskellige tv-stationer, han nåede at arbejde for i sin lange karriere. Han arbejdede op til sin død for amerikanske NBC Sports.

Før Sherwen kastede sig over kommentatortjansen, trådte han selv i pedalerne og blev blandt andet britisk mester to gange i slutningen af 1980'erne.

I løbet af sin aktive karriere deltog han i Tour de France hele syv gange, inden han fulgte løbet fra kommentator-boksen.

Mange navne fra cykelsportens verden har reageret på Sherwens dødsfald. Ikke mindst Phill Liggett, der sammen med Sherwen dannede en ikonisk tv-kommentatorduo.

- Jeg gik i seng i Afrika med et tungt hjerte og en sorg, jeg aldrig har oplevet før. Min holdkammerat gennem 33 år var ikke længere med mig. Jeres hundredevis af beskeder viser, hvor meget Paul Sherwen var elsket. Lad os tænke på Katherine (Sherwens kone, red.) og hans børn med kærlighed lige nu, skriver Sherwens mangeårige makker.

Savnet af mange
Den tidligere skotske cykelrytter David Millar har også delt sine minder om Sherwen i en længere tråd på Twitter.

Sherwens død vækker også opsigt herhjemme. Kommentatoren Dennis Ritter, der i mange år har fulgt Tour de France for TV2, er påvirket af dødsfaldet, skriver han.

Sherwen blev født i England, men han levede det meste af sit liv i Uganda sammen med sin famlie. Her boede han også i sin barndom, da faren fik job i landet, og siden flyttede han tilbage, hvor han blev medejer af en guldmine og stod i spidsen for sit eget cykelprojekt.

Se også: Zorniger i hårdt angreb på Brøndby-talenter

Se også: Revser Bjarne Riis' luftkastel: Der sker jo ingenting

Se også: Tøffe kalder det megakrise: Her er den helt gal

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere