Legendens kone raser over chefen: 'Kujon'!

Mark Cavendishs kone, Peta, er rasende over, at sprinterlegenden ikke er blevet udtaget til Tour de France

Peta Cavendish er ikke meget for Dimension-Data-chefen Doug Ryder. Foto: Claus Bonnerup
Peta Cavendish er ikke meget for Dimension-Data-chefen Doug Ryder. Foto: Claus Bonnerup

Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, så mangler et af de allerstørste sprinternavne på dette års liste af deltagere i Tour de France.

Britiske Mark Cavendish har historisk set været en yderst markant skikkelse i Tour de France med hele 30 etapesejre, hvor modstanderne gang på gang er blevet sat til vægs af den eksplosive sprinter.

Men selvom cv'et er flot, har det ikke været nok til at blive udtaget til Team Dimension-Data-holdet i dette års Tour de France. Og det har selvsagt været en skuffende oplevelse for sprinteren, der selv har kaldt det en 'hjerteskærende beslutning'.

34-årige Cavendish er mod sin vilje blevet hjemme fra Frankrig. Foto: Claus Bonnerup
34-årige Cavendish er mod sin vilje blevet hjemme fra Frankrig. Foto: Claus Bonnerup
 

Beslutningen har dog ikke været hans egen, og det har fået hans kone, Peta Cavendish, op i det helt røde felt over team Manager Doug Ryder, som hun blandt andet kalder en 'kujon' og beskylder for at lyve. 

- I dag har bølgerne gået højt. Det er selvfølgelig et stort valg, at en person trumfer en beslutning og lader en rytter blive hjemme på grund af egne årsager. Men det er en helt anden sag at tage solbriller på og fortælle 'en historie'. Ingen kan lide at blive løjet til, skriver hun i et tweet, mens hun i en anden tråd også melder klart ud:

- Sandheden kommer altid frem. Kujoner kan ikke gemme sig for evigt.

Uenighed på holdet
Peta Cavendishs raseri skal ses i lyset af, at der hersker intern uro på holdet over, hvad der egentlig ligger bag udeladelsen af Cavendish.

Doug Ryder har udtalt, at udeladelsen af sprinteren var en fælles beslutning af holdet taget med respekt for ruten. Men internt har det ikke ladet til, at det var tilfældet.

For Rolf Aldag, der er teknisk chef på Dimension-Data-holdet, har ikke lagt skjul på, at han gerne ville have haft Cavendish med til Frankrig.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have ham med. Jeg synes, det ville passe vores strategi, men i sidste ende er det team- managerens beslutning,

- Det er op til mig at vælge holdet, og det gjorde jeg med otte navne, hvor Marks var ét af dem. Men det er managerens ret at trumfe den beslutning, og det gjorde han. Nu har vi otte ryttere, som ikke har gjort noget galt, og som fortjener støtte fra alle, lød det fra Aldag ifølge Cycling News.

Det er første gang siden 2007, at Tour de France køres uden deltagelse af Cavendish.

Se også: Fuglsang ku' mere end forventet

Se også: Har lært af sine fejl: - Jakob kan vinde Touren

Egan Bernal (Team INEOS) er MIchael Rasmussens favorit til den gule trøje. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 10:31 Kyllingen vover pelsen: De rydder Tour-podiet

76 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere