Legendens mistanke mod Tour-favoritter: Noget stemmer ikke

Den tidligere Tour de France-vinder Greg LeMond er skeptisk omkring SKY-holdet og deres brug af metoder for at fremme rytterne

Følg Cykling

Den tidligere Tour-vinder af hele tre omgange, Greg LeMond, udtrykker skepsis over for det ellers storvindende SKY-hold.

Den amerikanske cykelrytter der snuppede Tour-trofæet i 1986, 1989 og 1990, fortalte forud for søndagens etape i Tour de France til The Telegraph, at Chris Froome er den klare favorit i årets løb, men hans skepsis overfor Team Sky og deres sportsdirektør, Dave Brialsford, er vokset stødt se seneste år.

- Jeg synes, at der har manglet gennemsigtighed. Der har været en uvilllighed til at fremlægge statistik og data. Jeg er skeptisk. Jeg ville hellere se, at sporten ikke havde nogen kontroverser, men det føles som om noget ikke er rigtigt, siger Greg LeMond til avisen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Greg LeMonde til Tour de Frence i 1990. Foto: AP/Laurent Rebours.
Greg LeMonde til Tour de Frence i 1990. Foto: AP/Laurent Rebours.
 

Team Sky har taget prisen som årets Tour-vindere i 2012, 2013, 2015 og 2016.

Det er ikke første gang, at holdet er i mediernes søgelys som doping-mistænkte.

Senest var også tidligere Tour-vinder Bradley Wiggins og Team Sky-mand under luppen, og det blev også afsløret, at han havde taget det forbudte stof triamcinolone. Det blev dog forsvaret med, at han tog stoffet for at forhindre astmaanfald, og at det var godkendt af ledelsen i touren.

Det er ikke første gang, at LeMond peger fingre af storholdet. I 2015 mente han, at det var påfaldende, at alle holdets cykler vejede omkring 800 gr. mere end andre rytters - den præcise vægt for en motor, der kan skjules inden i cyklen, påstod Greg Lemonde.

Selvom LeMonde er skeptisk omkring Team Sky's metoder, ændrer det ikke på det faktum, at den tidligere vinder mener, at Chris Froome vil tage sejren igen i år, og dermed skrive sig ind i historiebøgerne som fire gange Tour-vinder. 

- Chris Froome er den klare favorit. Han har vundet løbet tre gange, hvor imod hverkan Nairo Quintana eller Richie Porte har gjort det. Jeg tror, at Alberto Contador måske kunne overraske, men jeg vil putte ham i samme kategori som Fabio Aru, Jakob Fuglsang og Porte, siger han. 

Imponeret over storholdet: 'De må have haft de rigtige våddragter på'

Tour-stjernes værste skræk bekræftet: Knæskallen er flækket

Tour-favoritten Chris Froome forlænger med Team Sky

Tour-nostalgi: Vidunderbarnet åd sig fed hver vinter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale