Lettet Breschel: Der har været langt mellem snapsene

Matti Breschel var først over stregen, da feltet skulle op ad den berygtede Kiddesvej i Vejle hele fire gange

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

De stærkeste ben på torsdagens etape, som havde både start og mål i Vejle, tilhørte Tinkoff-Saxos Matti Breschel.

Den hurtige afslutter stak af fra en udbrydergruppe med få hundrede meter tilbage og holdt hjem med få meter foran de jagtende konkurrenter i Vejle.

Dermed udbyggede den 30-årige dansker sin imponerende sejrshistorik i Danmarks største etapeløb. Hele otte sejre er det blevet til for Matti Breschel, som dog føler, at han har ventet længe på igen at smage sejrens sødme.

- Det er fedt. Der har været langt mellem snapsene for mit vedkommende. Man gør alt, hvad der skal til for at vinde cykelløb, så at det bare lykkes engang imellem, det er det hele værd, siger han efter sejren.

Sejren på årets kongeetape falder også på et godt tidspunkt for løbets mest vindende rytter nogensinde. Kontrakten på det russiske Tinkoff-Saxo-hold udløber nemlig efter sæsonen.

Se også: Breschel bankede alle på brutal kongeetape

- Sejren er vigtigt for alting. Der er ikke underskrevet noget endnu, så alting kan nå at ændre sig, siger han.

Det store resultat for Matti Breschel skyldtes dog også særdeles hårdt arbejde fra holdkammeraterne, hvor især én af dem måske kan se frem til en tjeneste fra torsdagens vinder på et andet tidspunkt.

- Jeg følte mig rigtig godt kørende, og jeg havde et kæmpe mentalt overskud. Jeg lavede ingen fejl derude og havde samtidig et hold, der kørte helt fabelagtigt i dag. Specielt Mørkøv, som sidder og holder mig ude af vinden hele dagen, siger Matti Breschel.

Efter torsdagens etape avancerede Matti Breschel til fjerdepladsen i klassementet. Han er 33 sekunder efter Lars Bak (Lotto-Soudal), der overtog løbets gule trøje fra Lars Boom fra Astana. Hollænderen gik helt kold på Kiddesvej, hvor han kom i mål to minutter og 30 sekunder efter dagens vinder.

Se også: Breschel føler sig sikker på job

0 kommentarer
Vis kommentarer