Løbsdirektør er også agent: Kæmper for job til VM-komet

Løbsdirektør Jesper Worre har licens som rytteragent og arbejder lige nu på at sikre juniorverdensmester Julius Johansen plads på et nyt hold

Jesper Worre er allerede nu i gang med den detaljerede planlægning af Postnord Danmark Rundt 2018, som vil blive afviklet fra 1. til 5. august. Foto: Claus Bonnerup.
Jesper Worre er allerede nu i gang med den detaljerede planlægning af Postnord Danmark Rundt 2018, som vil blive afviklet fra 1. til 5. august. Foto: Claus Bonnerup.

Han er kendt som manden, der som løbsdirektør høster roserne og tager tæskene i Postnord Danmark Rundt, men Jesper Worre har også i al diskretion uddannet sig til rytteragent med UCI-licens til at forhandle kontrakter på alle niveauer i cykelsporten.

Aktuelt arbejder han på at sikre den danske VM-komet Julius Johansen de bedst mulige vilkår næste år. Den nykårede juniorverdensmester skulle have kørt på succesholdet Giant-Castelli, som ved nytår dog må lukke på grund af sponsormangel.

Lukningen blev annonceret i mandags, og straks begyndte tilbuddene at vælte ind til den 18-årige rytter, fortæller han.

- Heldigvis ringede Jesper så til mig og tilbød sin hjælp. Vi bor i samme by (Blovstrød i Nordsjælland, red.), og vi kender hinanden godt, så det takkede jeg ja til, siger Julius Johansen.

- Vi har ikke indgået nogen kontrakt eller noget formelt samarbejde. Det er bare en vennetjeneste, han gør mig, og det er jeg glad for, for han har formået at åbne mange døre for mig allerede.

Worre har haft licens til at arbejde som rytteragent siden august 2014, og han er den eneste dansker, der har bestået den eksamen, der giver adgang til en rytteragent-licens udstedt af den internationale cykleunion, UCI.

Julius Johansen vandt suverænt juniorers VM på landevej ved det nyligt overståede VM-stævne i Bergen i Norge. Foto: AP / Marit Hommedal.
Julius Johansen vandt suverænt juniorers VM på landevej ved det nyligt overståede VM-stævne i Bergen i Norge. Foto: AP / Marit Hommedal.
 

Enhver med UCI-licens skal efterfølgende også have udstedt licens fra deres nationale forbund, før han må virke som agent for ryttere på prokontinental- og World Tour-niveau – altså sportens to øverste rækker.

Den licens har Worre ikke, oplyser Danmarks Cykle Union til Ekstra Bladet, men da Julius Johansen kører i kontinentalklassen – sportens tredje division – og fortsætter på det niveau næste år, bryder Worre ingen regler.

- Mit hovederhverv er at arrangere Postnord Danmark Rundt, og det er min ambition at gøre det til et bedre og bedre løb år for år, fastslår Jesper Worre.

- Ved siden af har jeg så et ønske om også at fungere som rådgiver for unge ryttere. Ikke decideret agent, men som rådgiver med indsigt i kontraktforhold, så jeg kan give helhedsrådgivning, hvor ambitioner, familie og karriere skal passes sammen.

- Jeg får intet honorar af Julius, og jeg hjælper aktuelt ingen andre ryttere, siger Worre, som tidligere har rådgivet blandt andre OL-bronzevinder Rasmus Quaade.

Worre oplyser, at det går ’rigtigt fint’ med at finde et nyt hold til Julius Johansen. Han vil få ’rigtigt fine vilkår’ i forhold til også at kunne passe sin karriere på banen med OL 2020 som slutmål. Banelandstræner Casper Jørgensen tæller Julius Johansen også blandt sine rådgivere.

- Jeg er ikke klar til at blive professionel endnu, så jeg vil køre for et dansk kontinentalhold næste år, siger Julius Johansen.

- Kontrakten ligger klar, men jeg har ikke skrevet under endnu, siger han.

Undtaget fra kravet om en UCI-licens er rytteres pårørende og advokater, der arbejder specifikt for dem. Derfor er eksempelvis Tom Breschel i stand til at arbejde som agent for sin søn Matti Breschel uden at have UCI-licens.

Se også: 'Kyllingen': Nu bliver det da helt absurd

Se også: Ærgerlig løbsdirektør: 'Nogle ryttere ville hellere have et varmt bad'

Jørgen V. Pedersen blev den anden dansker, som kom i den gule førertrøje i Tour de France. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Dansk Tour-legendes hukommelse hullet: Hjælp mig til at huske mine dage i gult

Hans-Henrik Ørsted var indehaver af timerekorden på 48,14472 km i tidsrummet 9. september 1985 til 26. september 1986. Han vandt tre individuelle verdensmesterskaber, samt vandt bronze i 4 km forfølgelsesløb ved de Olympiske Lege 1980 i Moskva. Foto: Peer Pedersen Sport og Spil Husker du Hans-Henrik Ørsted: Slagsmål, rivalisering og forfølgelse

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen