Løbsdirektør håber at se Tour-stjerner i Danmark

Alle fem danskere i Tour de France har mulighed for at være med i PostNord Danmark Rundt i år

Løbsdirektør Jesper Worre håber at se bl.a. Jakob Fuglsang på dansk asfalt efter Touren. Foto: AP Photo/Peter Dejong
Løbsdirektør Jesper Worre håber at se bl.a. Jakob Fuglsang på dansk asfalt efter Touren. Foto: AP Photo/Peter Dejong

Potentielt kan de fem danskere, der kører med i årets Tour de France, også være med, når cykelløbet PostNord Danmark Rundt skydes i gang i Aalborg 1. august.

I hvert fald er både Astana-mandskabet og Team Sunweb med på listen over de 19 hold, der deltager i den 28. udgave af løbet.

Men løbsdirektør Jesper Worre er også realistisk og ved, at det nok ikke lykkes at lokke dem alle til start. Og selv om der kun er 14 dage til, så er der fortsat mange ubekendte.

- Det er svært at få styr på, hvad der skal ske onsdagen efter Tour de France. Der foregår meget andet på holdene lige nu, så vi har ikke førsteprioritet.

- Men heldigvis har alle fem så høj en status, at de selv kan bestemme, om de vil køre eller ej. Så det er i sidste ende op til dem, siger Jesper Worre.

Han erkender, at det for nogle ryttere kan virke uoverskueligt at skulle køre cykelløb igen få dage efter, at man har afsluttet et tre uger langt etapeløb.

- Hvis man er fuldstændigt færdig rent fysisk er det selvfølgelig svært. Omvendt har de fleste kørt sig i kanonform, når de har gennemført Touren.

- Spørgsmålet er mere, om hovedet er med, og om de har lyst til at køre cykelløb og til at lide igen, siger Worre.

Sunwebs Søren Kragh Andersen er en af de danskere, som har mulighed for at stille op i det hjemlige etapeløb. Foto: Ernst van Norde
Sunwebs Søren Kragh Andersen er en af de danskere, som har mulighed for at stille op i det hjemlige etapeløb. Foto: Ernst van Norde
 

Han kan under alle omstændigheder garantere, at Team PostNord Danmark - som består af de bedste danske ryttere, hvis hold ikke er med - bliver kanonstærkt i år.

- Det tyder på, at det bliver det stærkeste hold i feltet. Landstræner Anders Lund arbejder på højtryk med at samle tropperne, og det bliver nærmest et hold med seks kaptajner, lover løbsdirektøren.

Kun en enkelt rytter på PostNord Danmark-holdet er indtil videre offentliggjort.

Det er Christopher Juul-Jensen, som vandt løbet i 2015 og i år har vundet en etape i Schweiz Rundt.

Derudover stiller Chris Anker Sørensen op for Riwal-Ceramicspeed for at sige farvel til det danske cykelpublikum i sin afskedssæson.

Og så bliver der blandt andet mulighed for at se den franske sprinter og tidligere banerytter Bryan Coquard, der kører for Vital Concept, ligesom den unge, tredobbelte cykelcross-verdensmester Wout van Aert også deltager.

Chris Froome er dyr og får ingen anbefalinger med fra eksperterne. Det gør danske Jakob Fuglsang til gengæld. Foto: AP Sport og Spil Bliv klar til bjergene: Det er den vigtigste dag i Tour-manager

Jakob Fuglsang er avanceret til fjerdepladsen efter første etape i alperne. Foto: Peter Dejong/AP Tour de france 2018 Kyllingens dom: Fuglsang var heldig

Jesper Hansen følte favoritterne på tænderne på 10. etape. Her var Sky og Movistar stærke, men ellers var der ingen af favoritterne, der imponerede ham. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Fuglsangs bjergged: Ingen favoritter så stærke ud

Geraint Thomas og Chris Froome er tidens største stjerner i britisk cykelsport, og de ligger begge i top 10 i den samlede stilling i årets Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Froome i komisk hjul-cirkus: Der gik lidt tegneserie i det

1 kommentar
Vis kommentarer