Lørdag blev han farfar - søndag sikrede hans talent den første sejr i et år

Stortalentet Mads Pedersen vandt DM i en demonstration af sit umådelige talent – og sikrede sit hold og sin sportsdirektør en hårdt tiltrængt sejr

-Jeg glæder mig helt vildt til at køre i min nye teamtrøje, sagde Mads Pedersen efter søndagens sejrsceremoni. Foto: Claus Bonnerup.
-Jeg glæder mig helt vildt til at køre i min nye teamtrøje, sagde Mads Pedersen efter søndagens sejrsceremoni. Foto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

Klokken 18.40 søndag rullede 21-årige Mads Pedersen på sin knaldrøde Trek-racer og i sin funklende nye dannebrogstrøje gennem kulturhuset Magion i Grindsted og videre ud i verden med en fornem bekræftelse på, at han er en af nationens helt store håb på den tohjulede.

Lidt over en time tidligere var han skudt over stregen på Vesterbrogade som ny danmarksmester, men først 30. juli flasher han sin mesterskabstrøje, når han stiller til start i World Tour-løbet London Surrey Classic.

- Nu står den på ferie. Vi hopper i bilen, når jeg har været til dopingkontrol, og så går det sydpå. Så stopper vi i Harzen og fylder godt med slik på, og så går det videre mod Italien, sagde den nykårede mester efter sejrsceremonien. ’Vi’ er Mads Pedersen og hans kæreste.

I juli venter desuden en højdetræningslejr, og så altså cykelløb i London. Efteråret byder videre på Cyclassics Hamburg og Bretagne Classic, før han kører Danmark Rundt som kaptajn for Trek-Segafredo.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Søndagens sejr er den største i Pedersens endnu spæde karriere, og han var ikke vildt overrasket over, at han uden holdkammerater slog de andre udlandsprofessionelle og de talstærke hjemlige kontinentalhold.

- Jeg vidste, at jeg havde en god chance, hvis vi kom samlet til mål, så jeg håbede på en spurt. Jeg følte mig 99 procent sikker på, at jeg kunne vinde i spurten, sagde Mads Pedersen med reference til de seks mand, som skilte sig ud i front med cirka 45 kilometer til mål.

- Det hele gik lige, som det skulle. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre, sagde Mads Pedersen, som før løbet med tilfredshed konstaterede, at der blæste en strid vind over Grindsted.

- Hvis der ikke havde været blæst, så var det blevet for nemt for de store hold at kontrollere løbet, og så var der kommet 100 mand ind på opløbet samtidig.

Hans sportsdirektør på det amerikanske storhold Trek-Segafredo, Kim Andersen, havde kørt en servicevogn helt fra Luxembourg for at støtte sin enlige rytter ved mesterskaberne, og han var mere end lykkelig for, at stortalentet foldede sig helt ud.

- Vi har hungret efter sejre på holdet. Vi har mange andenpladser, men vi har ikke vundet meget. For mit vedkommende er det et år siden, at jeg har siddet i bilen, når vi har vundet, sagde Kim Andersen.

- Det har været en god weekend for mig. Lørdag blev jeg farfar for første gang, og nu det her. Mads kørte et virkelig smukt cykelløb. Han var hele tiden på forkant med løbet.

Trek-fredshed. Foto: Claus Bonnerup
Trek-fredshed. Foto: Claus Bonnerup
 

- Jeg troede hele tiden på, at han havde en chance for at vinde, og det er meget flot, at han så også gør det. Han har imponeret os igen og igen hele året, men han har kun haft få muligheder for at køre sin egen chance, så det er godt at se, at han slår til.

- Han bliver en stor cykelrytter. Det er der ingen tvivl om, sagde Kim Andersen, hvis tidligere chef på Team CSC og Team Saxo Bank, Bjarne Riis, også anerkender den unge sjællænders talent.

- Selv om jeg helst havde set min egen rytter vinde, så er jeg glad for, at det blev Mads, der vandt. Det havde han fortjent, sagde Bjarne Riis, hvis store kontinentalhold Team Véloconcept sikrede sig en bronzemedalje i kraft af Alexander Kamp.

- Man ser tit, at når en rytter har været så god og dominerende som junior, så får de det svært som seniorrytter. Men det har Mads klaret flot. Det er fortjent, at han bliver dansk mester, sagde Riis.

Nummer to i løbet blev Riwal Platform-rytteren Nicolai Brøchner. Astana-rytteren Michael Valgren, som er den eneste i søndagens felt, der skal køre Tour de France, blev nummer 15.

Droppede gymnasium og gav mor et løfte: Nu er han verdensmester

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.