Lykkelige cykelpiger på podiet - da de så præmierne blev de rasende

Ved de norske mesterskaber i mountainbike fik de bedste drenge i klasserne 13/14 år og 15/16 år cykel-udstyr som præmie. Pigerne i de samme klasser fik smykker - og det blev de rasende over

Der var utilfredshed med præmierne ved de norske mesterskaber i mountainbike for drenge og piger. Modelfoto: Imago/All Over Press
Der var utilfredshed med præmierne ved de norske mesterskaber i mountainbike for drenge og piger. Modelfoto: Imago/All Over Press
Følg Cykling

I det moderne samfund, hvor der er enorm fokus på kønslig ligestilling, dur det ikke rigtig at gøre stor forskel på dreng og pige, når det kommer til præmier til et sportsstævne.

Det måtte arrangørerne af de norske mesterskaber i mountainbike for unge erkende, efter at de i sidste weekend røg ind i en regulær shitstorm.

For til de bedste drenge var der meget relevant cykel-udstyr i præmie. Pigerne fik smykker. Det var de langt fra tilfreds med, og derfor leverede flere af dem smykkerne tilbage og forlangte, at også de fik cykel-udstyr.

- Det var sikkert godt ment, men vi er flere, der reagerer. Det opleves som om, at pigerne er mindre værd end drengene, siger Ole Thorbjørn Fodstad, der er far til en præmievindende pige, til den norske avis VG.

Også Vidar Handahl, der er leder af mountainbike-afdelingen i den Oslo-baserede cykelklub Frøy, som var stort repræsenteret ved mesterskaberne, mener, at præmierne var skudt forbi målet.

- Man skal ikke gøre så stor forskel på piger og drenge. De fik smykker, mens drengene kunne få et kulfiber-styr. Smykker havde været fint, hvis drengene fik manchetknapper.

- Disse piger hører ikke til de mest pyntesyge. Selvfølgelig kan de også lide at gøre noget ud af sig selv, men smykker er ikke noget pletskud af en præmie, siger Vidar Handal.

Selv mener arrangørerne ikke, at de har begået en fejl. Men de vil naturligvis evaluere mesterskaberne - og præmierne, forklarer

– Vi synes ikke, at vi har gjort noget forkert, siger Ole Martin Anmarkrud, der er løbsansvarlig i Konnerud Idrettslag, der arrangerede mesterskaberne.

- Vi har ikke forskelsbehandlet drenge og piger. Men vi må tage til efterretning, at nogen har reageret og ikke synes, at det har været ok. Når nogen mener, at præmieringen var at forskelsbehandle, så må vi tage det op i den evaluering, vi skal have af mesterskaberne på mandag, siger Anmarkrud, der forklarer, at smykke-præmierne kom i stand, da klubben har en guldsmed som sponsor.

Dansk tour-chok vækker foragelse i Norge: 'Hvad skal de med ham?'

Dansk Tour-chok: Mørkøv droppet til Touren

Revser superstjernerne: 'Tosset og barnlig styrkeprøve'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller