Magnus Cort vinder 6. etape i Vuelta a España

Magnus Cort vinder 6. etape af Vuelta a España efter en lang dag i udbrud. Danskeren var lige ved at blive hentet til allersidst, men holdt favoritterne stangen på den afsluttende stigning

Magnus Cort tog torsdag karrierens fjerde etapesejr i Vueltaen. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix
Magnus Cort tog torsdag karrierens fjerde etapesejr i Vueltaen. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Magnus Cort evnede på imponerende vis at holde favoritterne stangen, da den 28-årige dansker sejrede på 6. etape i Vuelta a España.

De afsluttende kilometer bød ikke ligefrem på terræn, der tilgodeså EF Education-rytteren, da en voldsom stigning skulle forceres til allersidst.

Heldigvis for Cort havde han siddet i udbrud det meste af dagen, hvorfor han og følgesvendene ramte finalestigningen Alto de la Montaña de Cullera med et forspring på ca. 30 sekunder ned til feltet.

Her troede favoritterne givetvis, at de havde spillet deres kort rigtigt, men tidsprognosen viste sig at være fejlvurderet.

De havde ganske enkelt ikke taget højde for, at Cort er en mere end habil klatrer.

Ridtet op mod mål var blot 1,9 kilometer, men med en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,4 kunne tidsforskellene hurtigt blive mærkbare.

De bjergstærke folk åd også hurtigt ind på udbruddet, og det fremstod som en tæt på umulig kamp for lykkeridderne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Primoz Roglic var centimeter fra at hente Magnus Cort, men danskeren kæmpede sig over stregen som nummer et. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix
Primoz Roglic var centimeter fra at hente Magnus Cort, men danskeren kæmpede sig over stregen som nummer et. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Cort nægtede dog at kapitulere, selvom forspringet skrumpede ind meter for meter.

Udbruddet gik i opløsning, men hullet ned til de frådende favoritter viste sig lige nøjagtigt stort nok til, at en enkelt mand kunne holde hjem.

Den rytter havde dansk pas, hvorfor Cort nu står noteret for fire etapesejre i Spanien Rundt.

- Sejren er meget speciel for mig. Den er meget anderledes. De andre etaper, jeg har vundet, har altid været i spurter, siger Cort til TV 2 Sport.

- Jeg er meget glad for at vise, at jeg også kan køre i andre terræner, hvor det slutter opad.

Bornholmeren tog sagen i egen hånd, da han rev sig fri fra sine udbrudskolleger midtvejs på stigningen.

Det skulle vise sig at være en altafgørende beslutning.

For alle andre i udbruddet blev spist af favoritterne, hvor Primoz Roglic (Jumbo-Visma) viste sig som den stærkeste.

Sloveneren fik faktisk kontakt til Cort på de allersidste meter, men den danske sprinter kæmpede med alt, hvad han havde lært, og det var nok til. at han kunne køre først over stregen.

Roglic blev noteret for samme tid, mens italieneren Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step) kom ind på tredjepladsen to sekunder senere.

Natten til søndag viser Ekstra Bladet eksklusivt det store boksebrag fra Las Vegas, hvor Manny Pacquiao skal bokse for første gang i to år i en kamp for VM-bæltet. Få adgang her (Ekstra Bladet+).