Magtfuld boss under mistanke: Sat i forbindelse med dopingskandale

Chefen for World Tour-holdet Bahrain-Merida har ifølge flere medier forbindelse til den tysk-østrigske bloddopingsag Operation Aderlass

Milan Erzen opbyggede Bahrain-Merida-holdet på foranledning af det sportsinteresserede Bahrain-prins Nasser bin Hamad Al Khalifa. Foto: Privatfoto.
Milan Erzen opbyggede Bahrain-Merida-holdet på foranledning af det sportsinteresserede Bahrain-prins Nasser bin Hamad Al Khalifa. Foto: Privatfoto.

Tre måneder efter, at skiløberen Max Hauke blev afsløret med nålen i armen ved ski-VM i Østrig i færd med at bloddope sig, er der tegn på, at bloddopingsagen Operation Aderlass kan udvikle sig til en ødelæggende skandalesag for cykelsporten.

Den magtfulde cykelboss Milan Erzen, som er chef på World Tour-holdet Bahrain-Merida og samtidig er arkitekten bag opblomstringen af slovensk cykling, sættes af blandt andet den franske avis Le Monde i forbindelse med sagen.

Erzen er ifølge avisen mistænkt for at have efterspurgt ydelser fra doktor Mark Schmidt, som med sit bloddopinglaboratorium står i centrum for den tysk-østrigske Aderlass-efterforskning.

Erzen er på Bahrain-Merida chef for den italienske Grand Tour-stjerne Vincenzo Nibali og nævnes som manden, der opdagede og plejede det enorme talent, skihopperen Primoz Roglic har vist for cykling. Roglic er aktuelt nummer to i Giro d’Italia.

Milan Erzen er de facto-chef for World Tour-holdet Bahrain-Merida, som har Grand Tour-stjernen Vincenzo Nibali som kaptajn. Foto: Luk BENIES / AFP / Ritzau Scanpix.
Milan Erzen er de facto-chef for World Tour-holdet Bahrain-Merida, som har Grand Tour-stjernen Vincenzo Nibali som kaptajn. Foto: Luk BENIES / AFP / Ritzau Scanpix.
 

Også den italienske avis Corriere della Sera er med på vognen, når det gælder afsløringen af det østrigske politis interesse for Erzen i forbindelse med efterforskningen af Mark Schmidt.

Den tyske læge er anklaget for at have drevet et bloddopingnetværk i skisporten og professionel cykling. 21 personer er indtil nu identificeret som atleter, der har deponeret blod i Schmidts klinik, skriver Le Monde.

Erzens rolle skulle være den, at han via en kroatisk mellemmand har forsøgt at købe en blodcentrifuge af Mark Schmidt.

Til cyclingnews.com oplyser den internationale cykleunion UCI, at flere personer i slovensk cykling har været under skærpet opsyn siden 2015. Cyclingnews.com har også indhentet en kommentar fra Erzen via Bahrain-Merida: ‘Enhver idé om min involvering i Aderlass er absolut falsk og ubegrundet,’ lyder det.

Onsdag i sidste uge suspenderede UCI rytteren Kristijan Koren og sportsdirektør Borut Bozic fra Bahrain-Merida, da Le Monde og Corriere della Sera afslørede politiets interesse for dem i forbindelse med Operation Aderlass.

Også Kristijan Durasek fra UAE-holdet og den pensionerede topsprinter Alessandro Petacchi er under mistanke i sagen, som øjensynligt trækker dybe spor i Slovenien og Kroatien.

Avisen La Gazzetta dello Sport konfronterede på første hviledag i Giro d’Italia sloveneren Primoz Roglic med de mange tegn på, at doping spiller en rolle i den opblomstring, cykelsporten i hans hjemland har oplevet.

- Hvad der er sket for slovensk cykling, er skidt. Det er noget lort, at alt dette sker. Men jeg kan gå med oprejst pande, og det samme kan den nye generation af ryttere. Vi er de gode eksempler, sagde Roglic ifølge cyclingnews.com.

Se også: Lynhurtig australier vinder monster-etape

Se også: Tysker spurtsejrer på drivvåd etape

Se også: Kronvidne i bloddopingsag anholdt: Jeg tabte kampen

Se også: Tidligere toprytter erkender doping: Fyret øjeblikkeligt

Se også: Bloddoping-skandalen vokser: 21 udøvere under mistanke

Michael Rasmussen i pressens søgelys under Tour-skandalen i 2007. Siden erkendte han doping og afsonede karantæne i to omgange. Foto: Claus Bonnerup. Cykling - 4. mar. 2019 - kl. 14:49 Rasmussen sikker: Det er mit dopingudstyr

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere