Manager raser: Tour-stjernen skal også straffes

Tre Tour-ryttere modtog efter 12. etape en straf for at modtage vandflasker i finalen - men etapens franske vinder er sluppet

Torsdagens franske etapevinder, Romain Bardet, ser ud til at slippe for straf, selv om han begik samme 'vandflaskeforseelse' som Rigoberto Uran og George Bennett, der begge blev straffet med 20 sekunder. Foto: AP Photo/Peter Dejong
Torsdagens franske etapevinder, Romain Bardet, ser ud til at slippe for straf, selv om han begik samme 'vandflaskeforseelse' som Rigoberto Uran og George Bennett, der begge blev straffet med 20 sekunder. Foto: AP Photo/Peter Dejong
Følg Cykling

En skandale af de større kan være under opsejling i dette års Tour de France, hvor kampen om den gule trøje er den tætteste i mands minde.

For Cannondale-holdets colombianske bud på en samlet sejrherre i Paris, Rigoberto Uran, fik efter torsdagens etape en tidsstraf på 20 sekunder, fordi han med fem kilometer til mål modtog en flaske til at stille tørsten inden finalen - og den går ikke.

Der er strenge regler om, at man ikke må modtage forplejning på de sidste ti kilometer til mål, og derfor faldt juryens hammer prompte.

Læs mere om Urans brøler her:

Tour-overraskelsens store brøler: Mistede sit forspring

Urans hold har efterfølgende accepteret tidsstraffen, men skandalen består ifølge Cannondales manager, Jonathan Vaughters, i, at torsdagens franske etapevinder, Romain Bardet, begik nøjagtig samme forseelse - uden at få nogen straf.

På Twitter florerer der en video, som angiveligt bekræfter Jonathan Vaughters' påstand om, at Romain Bardet med 6,4 kilometer tilbage af 12. etape modtog en flaske. Men indtil videre har løbsjuryen altså vendt det blinde øje til den franske forseelse.

Det til trods for at også Lotto-Jumbos George Bennett og Dimension Datas Serge Pauwels begge fik 20 sekunders straf for at modtage vand i finalen.

- Vi ville foretrække, der ikke var nogen, som skulle straffes, men hvis nogen skal have en tidsstraf, så skal Bardet også have det, uddyber Jonathan Vaughters over for velonews.com.

Ifølge Cannondale-manageren har UCI ikke reageret på hans henvendelser for at drøfte sagen:

Den franske radiostation RMC fortæller dog sent torsdag aften, at Tour de France-arrangørerne har valgt at kigge nærmere på, om også Romain Bardet skal straffes for at slukke sin tørst i etapefinalen.

Da trøjen blev flået af: Fra himmel til helvede

Fuglsang er 'helt tom': Har taget beslutning om næste etape

Efter kæmpe-tidstab: Her er det store Fuglsang-spørgsmål

Ærlig Froome: Jeg havde ikke benene

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag