Manden i førertrøjen: Den etape bliver afgørende

Hollandske Lars Boom forsvarede den gule trøje, da feltet nåede Aarhus, men han tør ikke tro på sejren endnu

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Lars Boom forsvarede sin gule førertrøje, da Post Danmark feltet onsdag kom samlet i mål i Aarhus, hvor norske Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) var først over stregen.

Samtidig skovlede den hollandske Astana-rytter tre bonussekunder til sig på den sidste af de tre indlagte bonusspurter. Dermed er forspringet til danske Lars Bak (Lotto Soudal) øget til ni sekunder.

Selvom føringen i det samlede klassement blev øget, så tør den 29-årige rytter ikke føle sig alt for sikker på sejren. Først skal torsdagens hårde etape i Vejle nemlig overstås.

- Det afhænger af, hvordan det går i morgen. Det er et hårdt løb, men jeg føler mig godt tilpas. Hvis vi kører sådan her hver dag, bliver jeg kun stærkere, siger han.

Se også: Brølstærk nordmand satte alle på plads i spurten

Netop Vejle-etapen er udråbt til løbets kongeetape, hvor rytterne skal op over flere bakker, inden etapen afsluttes med tre rundstrækninger i byen. Især den berygtede Kiddesvej, der stiger 19 procent, kan give anledning til spredning i feltet.

Derfor kan det godt være, at Lars Boom vil spørge holdkammeraten Jakob Fuglsang til råds. Den tredobbelte Post Danmark Rundt-vinder har nemlig kørt op ad bakkerne i Vejle flere gange.

- Jeg har ikke studeret ruten endnu, men Jakob har fortalt mig lidt om etapen i morgen, så jeg må studere den på YouTube i aften, siger Lars Boom.

Torsdagens etape køres med både start og mål i Vejle og er 185 kilometer lang. Undervejs skal rytterne op ad i alt 2000 højdemeter.

3 kommentarer
Vis kommentarer