Marcel ku' selv: Tysk sprint-konge kvaste konkurrenterne

Heller ikke i dag kunne Quick-Step give deres tyske sprinter det perfekte spurt-tog, men i afslutningen var Marcel Kittel alligevel suveræn

Kittel er bare bedst! Foto: AP
Kittel er bare bedst! Foto: AP
Følg Cykling

Det ser efterhånden ud til, at vi har fundet den hurtigste mand i årets Tour de France.

Igen i dag viste den tyske sprinter Marcel Kittel overskud i massespurten, og selvom han manglede sit hold i afslutningen, så viste han alligevel, at ingen når ham til sokkeholderne på den rene topfart.

For anden gang i årets Tour de France var den tyske supersprinter først over stregen. Havde det ikke været for det dobbelte styrt i afslutningen på tirsdagens etape, så havde den måske allerede nu stået på tre triumfer.

I den samlede stilling skete der ingen nævneværdige ændringer, og Chris Froome er således fortsat i den gule trøje.

Torsdagens etape på 216 kilometer med mål i Troyes blev den kedeligste hidtil i årets Tour, for da først udbruddet var etableret, skulle vi helt frem til afslutningen, før vi fik lidt spænding på drengen

Tre mand fik æren af at være repræsenteret i dagens på forhånd dødsdømte udbrud. Vores naboer mod Nord, Norge, fik lidt at kippe med klappepølsen over, da de havde deres unge nordmand Vegard Stake Laengen med i udbruddet, mens Danmarks Tour-bidrag i dag var Lars Baks utrættelige arbejde allerforrest i feltet, hvor danskeren skulle holde udbruddet i kort snor.

KITTEL! Foto: AP
KITTEL! Foto: AP
 

Baks arbejde var en succes, for de tre forreste fik aldrig mere end fire minutter, og selvom de holdt sig forrest i lang, lang tid, så blev de tre mand hentet inde på etapens fem sidste kilometer.

I afslutningen kiksede det igen for det belgiske storhold at få kørt deres sprinter Marcel Kittel ordentligt frem. Efter de havde hjulpet til undervejs på etapen, så sad de ikke ordentligt, da spurten skulle lanceres.

Kittels leadout-man Fabio Sabatini sad pludselig helt forrest, hvor der endnu var alt for mange hundrede meter til mål, og derfor kom italieneren aldrig til at levere det leadout, som Kittel skulle bruge.

Men til alt held var Kittel alligevel bedste mand, ikke mindst takket være sine uforlignelige spurtben, der nu har sikret ham to etapesejre i årets Tour de France.

Valgren tæt på at smelte: Kæmpe brøler af Astana

Helt skørt: Vil have udelukket Sagan tilbage i Touren

Pulveriserede Fuglsang i magtdemonstration: Sådan ser Aru på kaptajn-kampen

Opgivende nordmand: 'Jeg tror ikke så meget på det'

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.