Massespurt afgør årets længste etape efter blodigt styrt

Dylan Groenewegen fik sin første etapesejr efter en massespurt på årets længste etape. Tejay van Garderen var involveret i et blodigt styrt tidligt på etapen

Få Michael Rasmussens evaluering af 7. etape her.

Helt som ventet blev årets længste etape i Tour de France afgjort i en massespurt, hvor hollandske Dylan Groenewegen viste sig at være hurtigst på stregen foran Caleb Ewan og Peter Sagan.

Dermed fik Groenewegen sin første etapesejr efter styrtet på 1. etape. Giulio Ciccone er fortsat i den gule førertrøje.

Amerikanske Tejay van Garderen (EF1) tog opmærksomheden på en ellers meget rolig etape med dagens mest dramatiske indslag, da han sammen med Jumbo-Vismas Mike Teunissen styrtede efter et møde med en midterrabat tidligt på etapen.

Tejay van Garderen, der blødte både fra ansigtet og knæet, brugte det meste af tiden bagest i feltet, men formåede at gennemføre den 230 kilometer lange transportetape fra Belfort til Chalon-sur-Saône i det østlige Frankrig.

Tejay van Garderen er i smerter efter sit styrt. Foto: MARCO BERTORELLO/Ritzau Scanpix Cykling - 12. jul. 2019 - kl. 12:31 Stort navn i blodigt styrt

Artiklen fortsætter under billedet..

Tejay van Garderen gennemførte trods et blodigt styrt. Foto: Ritzau Scanpix
Tejay van Garderen gennemførte trods et blodigt styrt. Foto: Ritzau Scanpix

To lykkeriddere på håbløs mission
Franskmændene Stéphane Rossetto (COF) og Yoann Offredo (WGG) slap tidligt af sted, men det udbrud var naturligvis alt for lille til at have nogen som helst chance for at kunne true sprinterholdene i feltet.

Fire minutter lød forspringet på, da det var på sit højeste. Så satte Deceuninck-Quick-Step ellers danske Kasper Asgreen frem med en specifik opgave: Kør udbruddet ind. Og den danske debutant leverer i den grad varen i sit første Tour de France med masser af tv-tid som fryns.

Sprintermandskaberne timede etapen helt efter planen, og det udnyttede Dylan Groenewegen til at snuppe sejren på årets længste - og forhåbentlig også kedeligste - etape.

Mod slutningen kom der dog en anelse dramatik, da store ryttere som Dan Martin og Nairo Quintana blev fanget i en gruppe et stykke efter feltet. De øvrige klassementryttere udnyttede dog ikke chancen for at distancere gruppen med Quintana, der forholdsvis let kunne køre tilbage til feltet.

Derfor skete der ingen forskydninger blandt favoritterne - helt som forventet.

Kasper Asgreen førte feltet an på det meste af etapen. CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen førte feltet an på det meste af etapen. CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
 

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere