Massestyrt smadrer Fuglsang-drøm: Her er det nye mål

Diego Ulissi sejrede på 11. etape, hvor Jakob Fuglsang havnede i problemer 25 kilometer før målstregen

Jakob Fuglsang var involveret i et massestyrt og røg ud af top-10 i Giro d'Italia (Foto: All Over Press)
Jakob Fuglsang var involveret i et massestyrt og røg ud af top-10 i Giro d'Italia (Foto: All Over Press)

Jakob Fuglsang får svært ved at indfri ambitionen om at ende på podiet i Giro d'Italia.

På onsdagens 11. etape var Fuglsang involveret i et massestyrt 25 kilometer fra målstregen i Apeldoorn, hvilket betød, at den 31-årige Astana-dansker er dumpet ud af topstriden.

Mens Fuglsang kæmpede for at indhente det tabte, så blev der sat et højt tempo oppe foran.

Her satte costaricaneren Andrey Amador (Movistar) et angreb ind på Bob Jungels (Etixx-Quick-Step) i den lyserøde førertrøje.

Luxembourgeren Jungels fik hurtigt indhentet Amador, og senere fik de også selskab af den senere etapevinder Diego Ulissi (Lampre).

Giro-favorit trækker sig med siddesår

Stortalent i lyserødt i Giroen

Jakob Fuglsang bør nu droppe helt ud af det samlede klassement og gå efter en etapesejr, mener Michael Rasmussen (Foto: AP)
Jakob Fuglsang bør nu droppe helt ud af det samlede klassement og gå efter en etapesejr, mener Michael Rasmussen (Foto: AP)

Fuglsang tilbage i top-ti efter enkeltstart

Uheldig Fuglsang glider ud af top-ti i Giroen

 

Jungels åbnede sprinten, men hverken han eller Amador var i stand til at følge Ulissi, der også vandt 4. etape.

På bundlinjen er både Jungels og Amador sikkert godt tilfredse med udfaldet, da duoen udbyggede forspringet til alle øvrige konkurrenter i klassementet.

Bagude kæmpede Jakob Fuglsang sig i mål på holdkammeraten Eros Capecchis cykel.

Ifølge TV2 satte danskeren et minut og 49 sekunder til i den samlede stilling, hvor han ikke længere er at finde i top-ti.

Før etapen var Fuglsang på ottendepladsen et minut og 46 sekunder efter Bob Jungels på førstepladsen. Nu er han mere end tre minutter efter den førende mand fra Luxembourg.

Styrtet åbner dog nye muligheder for Fuglsang.

- Hvis Jakob Fuglsang er smart, så vil han nu en gang for alle droppe den samlede stilling og nyde friheden, så han kan få den etapesejr i et stort etape-løb, som han mangler, skriver den tidligere toprytter Michael Rasmussen på Twitter.

Selv har Fuglsang dog ikke opgivet det samlede klassement og en plads på podiet, selvom han er nede på 12.-pladsen - tre minutter og 39 sekunder efter Bob Jungels (Etixx-Quick-Step) i førertrøjen.

- Jeg vil ikke sige allerede nu, at det er slut, siger Fuglsang til TV2 Sport om sine klassements-ambitioner.

- Det er måske tid til at revurdere, men tre minutter er i sidste ende ikke så meget at være bagefter, når Giroen er slut. Nu må vi se. Det kommer også an på, hvordan jeg er kørende, når vi rammer de rigtige bjerge, fortæller danskeren.

Fuglsang ærgrer sig over, at uheldet var ude, da han med omkring 25 kilometer til målstregen røg i asfalten sammen med en stor gruppe ryttere.

- Jeg er sur, men jeg har ikke slået mig specielt. Jeg landede oveni en anden, så det har nok taget det meste af faldet.

- Men jeg er sur over at miste tid på det. Det er bittert og irriterende, siger Fuglsang og forklarer, at han var tæt på at slippe fri af massestyrtet, der begyndte i venstre side af vejen.

Cyklen blev ødelagt i faldet, men holdkammeraten Eros Capecchi stillede straks sin cykel til rådighed.

- Så jeg måtte køre de sidste 30 kilometer på en cykel, der var lidt for høj, siger danskeren.

Forude venter store bjerge og tilsyneladende også koldt vejr.

Kyllingen om Giroen: Helt hen i vejret

Stort cykelsport-tema: Her er forårets åbenbaringer