Massestyrt spolerer Mørkøvs vinderchance

Tinkoff-Saxos danske kaptajn i semiklassikeren Scheldeprijs blev fanget i voldsomt styrt på den sidste kilometer og kunne intet stille op mod suveræne Alexander Kristoff

Michael Mørkøv kører Flandern Rundt og Paris-Roubaix som hjælperytter, men i onsdagens Scheldeprijs fik han chancen som kaptajn. (Foto: Ernst Van Norde).
Michael Mørkøv kører Flandern Rundt og Paris-Roubaix som hjælperytter, men i onsdagens Scheldeprijs fik han chancen som kaptajn. (Foto: Ernst Van Norde).

Tinkoff-Saxo havde udnævnt Michael Mørkøv som kaptajn, og danskeren sad også med og var klar til finalen i det belgiske endagsløb Scheldeprijs.

Men et massestyrt ødelagde Mørkøvs mulighed for at blande sig i kampen om sejren, som i stedet blev vundet af den norske sprinter Alexander Kristoff fra Katusha.

Kristoff var nået helt frem i den forreste ende af feltet, og derfor blev han ikke fanget i styrtet. Mørkøv var tæt på ikke at blive involveret i styrtet, men nåede akkurat ikke ud af farezonen.

Se også: Mørkøv får chancen som kaptajn

Kort efter løbet oplyste Tinkoff-Saxo på Twitter, at Mørkøv efter styrtet var i stand til at rulle ind over målstregen og gennemføre løbet.

At Tinkoff-Saxo satsede på Mørkøv blev også bevist ved, at holdets stjernerytter Peter Sagan var med fremme og agere hjælperytter for danskeren, inden Sagan faldt tilbage.

Sagan skal i stedet satse på søndagens brostensklassiker Paris-Roubaix.

Michael Mørkøv havde knappet tungen lige så hårdt som den grå træningsjakke og ville ikke udtale sig om noget som helst. (Foto: Ernst van Norde) Cykling - 5. apr. 2015 - kl. 09:07 En mur af tavshed: Ikke et ord om Bjarne Riis

Det var 10. gang i træk, at Scheldeprijs blev afgjort i en massespurt. Løbet blev i år kørt over 200 kilometer omkring Antwerpen i Flandern i det nordvestlige Belgien.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere