Matteo Trentin snyder alle på udbrydernes dag

18. etape blev præget af et stort udbrud, som hele dagen havde et stort forspring ned til feltet

Matteo Trentin vandt 18. etape i årets Giro d'Italia. (Foto: All Over Press)
Matteo Trentin vandt 18. etape i årets Giro d'Italia. (Foto: All Over Press)

Matteo Trentin kunne juble som sejrherre på 18. etape af Giro d'Italia, efter rytteren fra Etixx-Quick-Step kom som skudt ud af en kanon på de sidste 100 meter.

Dermed snød han de to foranliggende ryttere, som øjensynligt troede, at de havde alverdens tid til at afgøre etapesejren mellem sig.

Moreno Moser (Cannondale) og Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) lå på det tidspunkt til at afgøre etapesejren i en tomandsspurt som kulmination på deres deltagelse i det store udbrud, som kom afsted tidligt og hele dagen havde et stort forspring ned til hovedfeltet på de 244 kilometer fra Muggiò til Pinerolo.

Men Matteo Trentin kæmpede sig op til de to og fortsatte i spurt forbi dem til stor ærgrelse for Moreno Moser, som måtte nøjes med andenpladsen.

Vincenzo Nibali genvandt ingen tid på dagens etape, der heller ikke bød på terræn, der lagde op til krig blandt de førende. (Foto: AP) Cykling Sprinterne blev snydt i Giroen

Etapen bragte ingen forskydninger i toppen af den samlede stilling, hvor Steven Kruijswijk således stadig fører foran Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) og Alejandro Valverde (Movistar).

Etapen var flad frem til omkring 70 kilometer fra mål, hvor først en stejl knold og siden en kort, men strid kategori-2-stigning ville sætte sprinterne ud af spil i kampen om etapesejren.

Som sådan havde de rendyrkede sprinterhold ingen interesse i at lægge for meget arbejde for dagen nede i feltet, og det indbød til at prøve lykken langt ude fra.

Steven Kruijswijk gik efter en top 5-placering. Nu er han nær den samlede sejr i Giro d'Italia. (Foto: AP) Cykling Førertrøje overrasker hollandsk Giro-helt

En større flok på 24 ryttere rev sig løs og fik hurtigt ti minutter ned til feltet.

Med knap 70 kilometer til mål var udbrydernes forspring vokset til 12 minutter, og det stod klart, at de skulle afgøre etapesejren mellem sig.

Moreno Moser (Cannondale) og Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) rev sig fri, og de havde opbygget et pænt forspring til de nærmeste forfølgere, da de kørte under 20-kilometer-mærket og var på vej op af stigningen.

Herefter stod den på nedkørsel, som Brambilla forsøgte at bruge som afsæt for et angreb.

Det lykkedes ikke, og da hverken Moser eller Brambilla kunne slippe af med makkeren trods angreb på skift på den lille brostensstigning kort før mål, måtte de to afgøre det i en spurt.

Troede de.

Av for en dag, Vincenzo (Foto: All Over) Cykling Fuglsang ryster på hovedet af kaptajnen: Du dummer dig

Jakob Fuglsang bør opgive drømmen om at vinde en Grand Tour, mener Michael Rasmussen. (Foto: All Over Press) Cykling Brutal cykelkommentator: Du har stået stille i syv år, Fuglsang

0 kommentarer
Vis kommentarer