Matti: Jeg var sgu stegt til sidst

VM blev en skuffelse for den danske VM-kaptajn Matti Breschel, som hylder Peter Sagan som en fortjent vinder

(Arkivfoto: Claus Bonnerup)
(Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Fra luften så det hele perfekt ud med Matti Breschel siddende i favorabel position i den forreste del af feltet i søndagens VM-løb i USA, men tv-billederne var ikke skarpe nok: Breschel led i en grad, så han allerede længe før Peter Sagans afgørende angreb vidste, at løbet var kørt.

- Det var en langt sværere rute, end jeg havde regnet med, og løbet blev kørt på en måde, så det var svært for mig at køre, som det passer mig bedst, nemlig at spare mig til det sidste, sagde Matti Breschel efter løbet til Ekstra Bladet via en mobilforbindelse over atlanten.

- Jeg måtte sidde i front hele tiden og slide hårdt i det for at holde mig fri af styrt, og det kostede. Jeg var sgu stegt til sidst, og jeg kunne bare ikke mere.

Se også: SUPER-SAGAN: Formidabelt angreb og ny verdensmester

- På sidste omgang begyndte det for alvor at knibe, og jeg måtte virkelig gå dybt. Er du gal, hvor gik jeg dybt. Men det var ikke nok, selv om jeg kom godt ind på Libby Hill, sagde Breschel.

VM-løbet blev kørt over 16 omgange på en lidt over 16 kilometer lang rute med tre stigninger på den sidste fjerdedel af omgangen. Først brostensstigningen Libby Hill, dernæst en kort, stejl brostensstigning på 23. gade og til sidst en sej opkørsel på Governor Street.

Peter Sagan slog til på 23. gade, og da var Breschel ude af billedet til en topplacering. Når det nu ikke kunne blive til mere, er Breschel imidlertid lykkelig for, at holdkammeraten Peter Sagan løb med den regnbuestribede VM-trøje.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over min placering (som nummer 33, red.), for jeg havde håbet på mere, men jeg er sikker på, at Peter bliver en flot verdensmester, sagde Breschel søndag aften dansk tid.

- Jeg er virkelig glad på hans vegne – ja, faktisk er jeg helt rørt. Jeg ser hellere ham end nogen anden øverst på podiet, sagde Matti Breschel, som nu mangler tre løb i Frankrig, før sæsonen er slut.

1 kommentar
Vis kommentarer