Medie: Bjarne Riis sat på plads af Tinkov

Uro på Tinkoff-Saxo-holdet: Den danske chef blev angiveligt overfuset af sin russiske chef som følge af dårlige resultater

Bjarne Riis og Oleg Tinkov skulle angiveligt være kommet på kant med hinanden under Tirreno-Adriatico. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis og Oleg Tinkov skulle angiveligt være kommet på kant med hinanden under Tirreno-Adriatico. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Begyndelsen på 2015-sæsonen har været alt andet end fantastisk for Tinkoff-Saxo-mandskabet.

Det førte ifølge den franske sportsavis L'Équipe til noget af en verbal lussing fra ejer Oleg Tinkov til Bjarne Riis, der er sportschef på holdet.

Det skete under Tirreno-Adriatico, hvor det russiske hold er blevet udstillet af en forrygende Nairo Quintana.

Angiveligt har Tinkov haft mere end svært ved at holde sit velkendte temperament i ave, og det gik så helt galt i sidste uge.

Ifølge L'Équipe beordrede han således Riis til at få styr på sine tropper og påtage sig noget ansvar.

Se også: Tour-favoritten snuppede sejren i italiensk etapeløb

Sportsdirektør Steven De Jongh blev omgående degraderet til en anden bil, så Riis selv måtte 'bag rattet og bevise, at du er god', som Tinkov skal have sagt til danskeren.

Tinkoff-Saxo er ikke helt uden succes de første måneder. Alberto Contador vandt således en etape i Vuelta a Andalucia, mens Peter Sagan, der er store forventninger til som følge af sin dominans i de foregående år samt voldsomme hyre på holdet, omsider vandt en etape i netop Tirreno-Adriatico mandag. Da var Tinkov dog rejst hjem til Rusland.

'Det er ikke prinsessen på ærten'
Men Sagan har haft et langt tilløb, og værre har det næsten været for polske Rafal Majka, der imponerede i sidste års Tour de France. I Paris-Nice satte han mere end 40 minutter til i forhold til vinderen, Richie Porte fra Sky.

- Et stort talent skal altid være under pres. Enten fra sig selv eller Gud. Når man tilmed har en kontrakt på flere millioner, gælder det i endnu større grad. Jeg møder selv presset dagligt. Vi taler jo om idrætsudøvere og sportsdirektører. Ikke prinsessen på ærten, citerer L'Équipe russeren for at sige.

Se også: Tinkovs nye stjerne slog endelig til

Det fik Peter Sagan, som svadaen var direkte henvendt til, til at svare igen:

- Presset lægger vi på os selv. Det er ikke nødvendigt, at andre gør det for os, sagde slovakken.

Det er ingen nyhed eller hemmelighed, at Oleg Tinkov er yderst kontroversiel og gør tingene på sin egen facon. Det har tidligere kostet sportsdirektører jobbet på holdet. Tilliden mellem ryttere og Riis skulle dog være intakt.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere